Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han var på vei rett ut i atlanterhavet

Skipperen på Normand Draupne mener 53-åringen har hatt englevakt.

Mannen ble oppdaget av mannskapet på båten Normand Draupne. Kapteinen på båten, Ingvard Johansen beskriver redningsaksjonen som veldig spesiell.
Mannen ble oppdaget av mannskapet på båten Normand Draupne. Kapteinen på båten, Ingvard Johansen beskriver redningsaksjonen som veldig spesiell. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 53 år gammel mann ble i natt funnet helt tilfeldig i sin båt ved Gjøafeltet utenfor Florø, 150 nautiske mil fra Stavanger.

Han hadde da drevet til sjøss i fem dager i strekk.

Mannen ble oppdaget av mannskapet på ankerhåndteringskipet Normand Draupne. Kapteinen på båten, Ingvard Johansen beskriver redningsaksjonen som veldig spesiell.

- Fortumlet - Det var en matros og en overstyrmann som oppdaget ham. Det var mørkt ute og dårlig sikt da de stod på brua, men de så noe hvitt foran seg i havet. De trodde det var en bølgekrusning, men så oppdaget de at det var en hvit plastsjekte. Da varslet de meg, sier Johansen, til Dagbladet.

Kapteinen gikk opp på siden av båten og slo på lyskasteren.

- Da kom det en fortumlet mann ut. Han bar preg av at han hadde vært fem døgn i havet, uten kommunikasjon. Han hadde mat, men han hadde ikke vann, så han var voldsomt tørst.

Ute på kort tur Skipperen forteller at 53-åringen egentlig bare var ute på en kort tur.

- Han har sovnet av, han visste ihvertfall ikke hvor han var da han våknet og han var han midt på havet uten å se land på noen sider. Han var tom for bensin, hadde ikke radio om bord og batteriet på mobiltelefonen var flatt, sier han.

Etter at mannen våknet skal han ha passert flere båter som han har forsøkt å vinke til, ifølge skipperen

- Det var en rein tilfeldighet at vi oppdaget han.

- Det første han fikk da han kom ombord var en colaboks. Han var veldig tørst, så det tror jeg han satte pris på. Men ellers var han i fysisk fin form, sier skipperen.

Johansen forteller at 53-åringen var på god tur nordvestover da mannskapet på Normand Draupne oppdaget han

- Det vil si at det samme som at han var på vei rett ut i atlanterhavet. Han har hatt englevakt. Vi er voldsomt glad for at vi fant han. At vi fikk han i land, sier skipperen, til Dagbladet.
- Han ligger her på vanlig avdeling, han er uskadd og i fin form. Mannen har vært borte i fem døgn og blir observert på grunn av væskemangel, opplyser vakthavende sykepleier ved AMK Førde til Aftenbladet.no.