BÅRET UT: En familie fra Fredrikstad omkom på Ekebergsletta i dag. Foto: Morten Holm / Scanpix
BÅRET UT: En familie fra Fredrikstad omkom på Ekebergsletta i dag. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

- Han var pålitelig og faglig flink

51-åringen hadde jobbet i samme firma i 33 år. I dag ble han og familien funnet døde på Ekebergsletta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| FREDRIKSTAD (Dagbladet): En familie fra Fredrikstad omkom i dag på Ekebergsletta. Familien besto av et foreldrepar (51 og 44) og en sønn (16) og en datter (13).

De var på helgetur til biltreffet som fant sted på det populære samlingsstedet, og mannens arbeidsgiver slo alarm da 51-åringen ikke kom på jobb i dag tidlig.

— Han hadde fortalt at han skulle til Ekebergsletta i helgen, men ikke sagt noe om at han ikke ville komme på jobb som vanlig mandag morgen, sier Inge Engseth, daglig leder hos Eivind Engseth AS.
 
Nådde ikke — Da vi ikke nådde ham på telefon begynte vi å lure, og tok kontakt med hans bror, som undersøkte videre.

Politiet fikk melding om den hensatte campingbilen klokka 10.40. Da de sjekket bilen, fant de fire livløse personer.

Også barn fra Lille Ekeberg barnehage hadde slått alarm om bilen.

- Bilen stod der, og barna var borte og banka litt på veggene, men det skjedde ikke noe. En av våre assistenter varslet politipatruljen som pleier å patruljere her om at de burde ta en titt på en hensatt campingbil. Det som har skjedd er helt tragisk, sier styrer i Lille Ekeberg barnehage, Anne Haakonsrud, til Dagbladet.

Ifølge Fredrikstad Blad hadde 51-åringen jobbet i firmaet i 33 år.
 
Tragedie — Det som har skjedd kan nesten ikke beskrives med ord. En tragedie, forferdelig trist, sier Engseth.

- Mine barn og hans barn lekte ofte sammen tidligere, sier Engseth til lokalavisa.

Engseth karakteriserer sin venn og kollega som en dyktig arbeider, en mann det aldri var noe tull med.

FANT GASSFLASKER: Men det er ikke funnet gass inne i campingbilen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
FANT GASSFLASKER: Men det er ikke funnet gass inne i campingbilen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

— Han jobbet mest med gravemaskinen på vann og avløp. Var pålitelig og faglig flink, og oppgavene ble gjort stille og rolig, sier Engseth.

Propangass Det ble tidligere i dag meldt at de fire kan ha omkommet som følge av en gasslekkasje. Brannvesenet har imidlertid ikke funnet spor av gass i campingbilen der de fire ble funnet døde.

På en pressebrief på Politihuset i Oslo gjorde politioverbetjent Grete Lien Metlid det klart at bussen var ominnredet til å kunne bo i, og oppsatt for bruk av propangass.

- Vi vet ikke om den var formelt godkjent for det, det undersøker vi nå, sier politioverbetjent Lien Metlid.

Bussen er nå tauet inn for undersøkelser. Politiet skal undersøke om propangass var årsaken til det som har skjedd.

- Videre undersøkelser av gassflaskene vil skje nå utover ettermiddag- og morgendagen. Jeg er ikke kjent med at det er noen eksplosjon, sier Lien Metlid.

Ikke funnet Hun sier flere mulige vitner har meldt seg til politiet.

Politiet utelukker likevel ikke at dødsårsaken kan være en gasslekkasje, og det ble funnet gassflasker inne i bilen. — Det er ikke funnet gass i eller rundt bilen, men det betyr ikke nødvendigvis at det ikke har vært gass der. Alt jeg kan si foreløpig, er at saken etterforskes som en ulykke, opplyser vaktleder Ole-Petter Jacobsen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.
En nabo Dagbladet snakket med sier campingbilen kom samtidig med Amcar-treffet som foregikk på sletta, torsdag kveld eller fredag morgen. Hun reagerte på at bilen ble stående igjen da de andre bilene dro lørdag og søndag.

Kriseberedskap Da hun gikk tur forbi i går, var gardinene trukket for.

Politiet gjorde det på pressebriefingen klart at de ikke går ut med navnene på de omkomne etter samråd med de pårørende. Obduksjonsresultatene er klare i morgen, tirsdag.

Ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) sier kommuneledelsen er sterkt preget av det som har skjedd. Hun fikk melding om ulykken kort tid etter at de omkomne var funnet. — Det er bare fryktelig tragisk, det får en til å tenke på hvor skjørt livet er, sier Andersen til NTB. Hun tenker nå på venner og familie av de omkomne. Både skolen der en av ungdommene gikk og helsevesenet har satt i verk sin kriseberedskap. — Vi stiller opp med det støtteapparatet kommunen har. Ellers må vi få avklart hva som skjer videre, sier Andersen. Ledelsen i Glemmen menighet bekrefter at også Kirken er involvert, men vil foreløpig ikke si noe mer om det som har skjedd

VAR PÅ HELGETREFF: Bilen har stått på sletta i flere dager. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
VAR PÅ HELGETREFF: Bilen har stått på sletta i flere dager. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
FULL BEREDSKAP: Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen er rystet etter ulykka. Foto: Thomas Andersen / SCANPIX .
FULL BEREDSKAP: Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen er rystet etter ulykka. Foto: Thomas Andersen / SCANPIX . Vis mer