Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han var rolig, men verbalt irritert over å bli pågrepet etter å sittet så lenge inne. Han trengte ikke håndjern

Politimann forklarer seg om natta de kom til stedet der tidligere voldtektsmann ble anklaget på nytt.

DAG TO: Aktor Håvard Kalvåg og advokat Vibeke Hein Bæra. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
DAG TO: Aktor Håvard Kalvåg og advokat Vibeke Hein Bæra. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORDRE VESTFOLD TINGRETT (Dagbladet): En politioverbetjent som i fjor sommer rykket ut til en adresse der en kvinne hevdet hun var blitt voldtatt av en tidligere draps- og voldtektsdømt mann (60), forklarer seg onsdag morgen i retten i Nordre Vestfold tingrett.

Politimannen forteller om natt til 28. juni i fjor, da vitner forteller om en hysterisk kvinne som ropte at hun var blitt voldtatt. Da politiet kom fram til stedet, var kvinnen kommet seg til en bekjents leilighet like ved tiltaltes. 

- Tiltalte sto og snakket med NN (vitne, red.journ.), som jeg kjenner fra tidligere. Jeg gikk bort til den nå tiltalte og snakket med ham. Han sa han hadde møtt ei dame på en bar, og at de ikke kjente hverandre fra før men hadde felles bekjente. Hun hadde blitt med hjem til ham, sa han. Jeg spurte om det hadde foregått noe seksuelt, forteller politimannen.

- Verbalt irritert Han sier mannen forklarte at det to hadde kysset og at han hadde utført oralsex på henne. Nå sto minst to politibiler på stedet, og mannen ble bedt om å bli med dem til arresten i Tønsberg. 

- Han var oppgitt over situasjonen og var ikke utagerende - men verbalt irritert. Han var rolig, han trengte ikke håndjern, sier politimannen og legger til at undersøkelser på stedet viste at den 60-åringen hadde rundt 1 i promille. 

Den tiltalte 60-åringen skal ha vært oppgitt og uttrykt at det «måtte være lov å utføre oralsex inntil dama sier nei». 

I går fortalte kvinnen at hun ble tvunget til å utføre oralsex på mannen etter at hun våknet opp på stuegulvet hans, avkledd nedentil. Hun fortalte at hun tror hun må ha blitt dopet ned, da hun opplever å ikke huske noe i timene før hun våknet avkledd hjemme hos mannen. 

Den tiltalte sier forklaringen irriterer ham. Han mener hun lyver. 

- Det er blank løgn. Det var frivillig, sa han i går. 

I dag skal mannens advokat og aktor legge fram sine prosedyrer. 

- Sittet inne i så mange år Tiltaltes advokat, Vibeke Hein Bæra, spør om politimannen oppfattet hvorfor tiltalte var irritert. 

SIKKERHET: Den tiltalte følges av to fengselsbetjenter fra Kriminalomsorgen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
SIKKERHET: Den tiltalte følges av to fengselsbetjenter fra Kriminalomsorgen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Han sa selv at han hadde sittet inne i så mange år og at han synes det var kjedelig å bli pågrepet. At det måtte være greit å utføre oralsex uten å bli tatt med og kjørt av gårde av politiet.

60-åringen har sittet inne i til sammen 37 år. I går uttrykte han stor frustrasjon rundt å være tiltalt for det han mener var frivillig seksuell omgang. 

- Uansett om jeg har 35-37 år i fengsel bak meg, så har jeg sonet og gjort opp for meg. Det har vært en del sammensvergelser for å få meg bort fra Horten. Det er så enkelt som jeg sier, at de visste om meg før jeg ble løslatt. Da begynte bråket, sa tiltalte da han forklarte seg i går. 

Klarte ikke 
Han mener kvinnen selv tok initiativ til å utføre oralsex på ham, da han ikke klarte å få ereksjon da de to skal ha forsøkt å ha samleie.

- Det er like klart for meg som om det skulle vært i går, akkurat det der. Jeg blir litt irritert på meg selv, fordi det der er blank løgn. Det kunne vært for to dager siden. Det irriterer meg noe grassalt at det er løgn. 

- Kanskje, jeg har ikke bevis, men kanskje det er en historie hun forteller for å bli kvitt meg. Den tanken dukker opp, sa han. 

Han mener kvinnen kledde på seg etter det mislykkede forsøket, mens han selv tok på seg boksershorts. 

- Så gikk vi inn i stua. Der sugde hun meg. Frivillig. Det var ikke snakk om tvang. Hun sa noe sånt som «siden du ikke fikk det til, så kan jeg suge deg». 

Det gikk heller ikke. 

KRIMINELL BAKGRUNN: Den 60 år gamle mannen er tidligere dømt for flere voldtekter og ett drap. Siden har han sonet 21 år. Retten legger vekt på at denne tiltalen skal behandles for seg. Blir han dømt, risikerer han forvaring. Faksimile: Dagbladet, 3. november 1994
KRIMINELL BAKGRUNN: Den 60 år gamle mannen er tidligere dømt for flere voldtekter og ett drap. Siden har han sonet 21 år. Retten legger vekt på at denne tiltalen skal behandles for seg. Blir han dømt, risikerer han forvaring. Faksimile: Dagbladet, 3. november 1994 Vis mer

- Så da reiste hun seg opp og spaserte ut, sier han. 

Den 60 år gamle mannen er tidligere dømt for flere voldtekter og ett drap. Siden har han sonet 21 år. Retten legger vekt på at denne tiltalen skal behandles for seg. Blir han dømt, risikerer han forvaring. 

LES OGSÅ: 

 Fengselet har aldri turt å prøveløslate ham. Neste uke slipper han ut etter 21 år bak murene  

 Mann (59) satt nesten 30 år i fengsel for drap og voldtekt. Nå er han siktet for å ha voldtatt på nytt  

• - Det å si at han er for farlig blir helt feil  

• Det er risikosport de luxe

• Voldtektsofferet «Tone»: - Jeg har vondt av de andre ofrene, for hva de har vært gjennom 

I RETTEN: Saken pågår i Nordre Vestfold tingrett i Horten. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
I RETTEN: Saken pågår i Nordre Vestfold tingrett i Horten. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

• Voldtok og drepte, sonet 21 år og slapp ut igen: Nå må mannen (60) svare for ny voldtektsanklage

• - Han lurer på om det er et forsøk på å bli kvitt ham fra samfunnet, og om hun er et middel for å få ham bort 

 - Jeg gråt og sa at jeg ikke ville. Han sa «nå skal du gjøre med meg som jeg gjorde med deg»

• - Uansett om jeg har 35 år i fengsel bak meg, så har jeg sonet og gjort opp for meg 

 Kvinnens forklaring skiller seg fra vitnenes: - Et broket bevisbilde

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!