- Han var så vennlig

John F. Kennedy jr. hadde alt en Kennedy skulle ha: Sjarm, utstråling og penger. Gutten som rørte en hel verden til tårer da han modig tok farvel med sin far, forsvant aldri ut av rampelyset. I går vokste haugen med blomster utenfor hans hjem på Manhattan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En uvanlig Kennedy

Bak de blå politisperringene foran 20 North Moore Street kommer stadig folk med blomsterbuketter.

De stopper noen minutter, ser opp i den ti etasjers bygningen, og konstaterer at mannen som bodde i toppetasjen, nok aldri kommer hjem.

Naboene i bydelen TriBeCa håper fortsatt han skal bli funnet i live, men vrakrestene og bagasjen som er funnet utenfor Cape Cod, gir ingen grunn til forhåpninger.

En av dem

I nabolaget på Manhattan i New York var JFK jr. en populær personlighet. Han ble ofte sett i gatene og butikkene i området.

Minst to ganger i uka bestilte han sin vanlige frokost - havregrøt og caffe latte - på restauranten Bubbys, viden kjent for sine celebre stamgjester. Skuespillerne Robert De Niro og Harvey Keitel er ofte blant gjestene. Kanskje et sted for rikinger, men John F. Kennedy jr. var ikke blant de mest profilerte. Han tok seg alltid tid til å snakke med betjeningen.

- Han spurte alltid hvordan det gikk med barna og butikken, forteller innehaver Seth Price til The New York Times. Gjennom ni år har restauranteieren lært Kennedy å kjenne.

- Han ble født inn i en familie som er nærmest kongelig i USA, men han var likevel et vanlig menneske. I denne bransjen møter du mange selvopptatte kjendiser. John var ikke slik i det hele tatt, sier Price.

Trofast

I kvartalet ved siden av North Moore Street driver 70 år gamle Talsun Si butikken Hudson Market. JFK jr. var en av hennes mest trofaste kunder.

- Han kom alltid hastende, nærmest som om han jogget. Ikke spesielt pen i klærne. Skoene var heller ikke nye. Jeg pleide å si at John F. Kennedy er veldig rik, likevel oppfører han seg slik som deg og meg, sier den gamle kvinnen. Vanligvis sprang han like fort som han kom. Vekslet et par ord, tok med seg en kopp kaffe, noe frukt og en avis under armen.

- Han var slik en vennlig mann, sier fru Yi.

Smellvakker

Skandaler og vakre kvinner har vært en sentral ingrediens for den mannlige delen av Kennedy-familien. JFK jr. var involvert med lite av det første og mye av det siste.

Listen over hans erobringer har betydelige likhetstrekk med listen over verdens vakreste kvinner:

Brooke Shields, Darryl Hannah, Cindy Crawford, prinsesse Stephanie, Madonna og Sharon Stone. Blant flere.

Mannen som ble kåret til verdens mest sexy av People Magazine, endte imidlertid med Carolyn Bessette, en smellvakker legedatter fra Connecticut. Etter en stormfull innledning på forholdet, giftet de seg på en øy ved kysten av Georgia i 1996.

Medievenn

Mediene og folket elsket John F. Kennedy jr. Han ble selv en del av media da han startet det politiske magasinet George i 1995.

Han var så til de grader et New York-navn at Yankees-spillerne hilste ham når han fulgte baseballkampene på Yankee Stadium. Og han opptrådte som seg selv i «Seinfeld».

Etter juseksamen jobbet JFK jr. som assisterende statsadvokat på Manhattan, der han som guttunge stadig ble sett i Central Park med rulleskøyter og frisbee.

Jordnær

Rulleskøytene hadde han også på seg da han i 1994 ble fotografert utenfor sin mors leilighet, like etter at hun var begravet.

Han hadde en distanse til mystikken rundt familien og et jordnært forhold til det som skjedde rundt ham.

- Det er vanskelig for meg å snakke om mystikk og arvet ulykke. Det er familien min vi snakker om. Vanskeligheter og besværligheter har bare sveiset oss ytterligere sammen, sa han i et intervju i 1993.