«Mannen som ikke kan fengsles»:

Han var tiltalt for over 40 tyverier og bedragerier, men kan ikke straffes. Han fortsetter å stjele, men har «grønt kort» hos politiet

- Det ikke folk forstår er at han styres av sykdommen og psykosen.

BORETTSLAG: I dette nabolaget i Alta skal mannen ha stjålet fra beboernes postkasser. Foto: Google streetview
BORETTSLAG: I dette nabolaget i Alta skal mannen ha stjålet fra beboernes postkasser. Foto: Google streetview Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Altaposten blir han beskrevet som «Mannen som ikke kan fengsles». Lokalbefolkningen sier han har et «grønt kort» hos politiet.

Mannen, som er i slutten av 20-åra, kan ikke kan straffes grunnet utilregnelighet, men står bak en rekke lovbrudd i Alta gjennom flere år, skriver iFinnmark.

Nye lovbrudd i form av innbrudd og tyverier den siste tida har skapt lynsjestemning i Alta. Han skal ifølge politiet blant annet ha stjålet fra personers postkasser og brukt andres bankkort til å gjøre kjøp på nettet.

I sosiale medier hagler det uttalelser som: «Kapp av han armer og bein, problem løst», og «det går jo an å være uheldig å komme borti bakhodet hans med et balltre eller noe sånt.» .

Etter et kort opphold borte fra Alta, bekrefter regionlensmann Svein Tore Nilsen overfor iFinnmark at mannen er tilbake i Alta, hvor han de siste dagene er knyttet til nye straffbare forhold.

Paranoid schizofren

Men mannen er paranoid schizofren og psykotisk, ifølge hans forsvarer, Harald Grape. Han har ikke rettslig handleevne, og kan i utgangspunktet ikke kjøpe seg en flaske brus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer