Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han var utrolig god til å se folk

Moss-ordføreren ble kjent med Ari Behn i rockemiljøet.

FELLES MUSIKK-HISTORIE: Ordfører Hanne Tollerud i Moss ble kjent med Ari Behn på 1990-tallet via rockebandet Weld. Foto: Ørn Borgen, NTB Scanpix.
FELLES MUSIKK-HISTORIE: Ordfører Hanne Tollerud i Moss ble kjent med Ari Behn på 1990-tallet via rockebandet Weld. Foto: Ørn Borgen, NTB Scanpix. Vis mer

Ordfører Hanne Tollerud ble kjent med Ari Behn da de begge var i 20-åra i oppvekstkommunen Moss.

- Det var et sjokk da jeg fikk vite om dødsfallet i nyhetene i går. Det er fryktelig trist for barna, andre pårørende og mange flere, sier den nylig gjenvalgte Moss-ordføreren til Dagbladet dagen derpå.

Hanne Tollerud og Ari Behn ble kjente på 1990-tallet gjennom den fremadstormende rockevokalisten Vibeke Saugestad. (bor nå i New York og jobber som oversetter).

Ari Behn og Vibeke Saugestad var kjærester, Hanne Tolleruds musiker-eksmann Jørn Johansen spilte sammen med Saugestad i bandet Weld.

- God til å se folk

- Jeg merket meg tidlig at Ari var veldig inkluderende. Han var utrolig god til å se folk, oppmuntre og til å dele opplevelser med de rundt, sier ordføreren.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer

Hun legger til at Ari Behn tidlig ble lagt merke til både i Moss og utenfor for sine skriverier og kunstneriske «sprell».

- Da han giftet seg inn i kongefamilien, ble han jo Moss-ambassadør for alvor for et stort publikum, sier ordføreren, som også kjenner flere andre i Ari Behns barndomsfamilie.

Hun har blant annet hatt barn i samme skoleklasse som Ari Behns søster.

Kondolanseprotokoll

Og legger til en interesse for Ari Behn og familien, som ikke har vært særlig i fokus.

- Både han og resten av familien har vært lidenskapelig opptatt av sjøliv. Det virker ikke tilfeldig at de bosatte seg på Larkollen, nevner ordfører Hanne Tollerud i en oppramsing av minner om Ari Behn.

Moss kommune legger ut kondolanseprotokoll i rådhuset klokka 12 fredag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media