PÅGREPET: Her blir den 62 år gamle psykiatriske pasienten pågrepet etter at han hadde ringt inn trusler til operasjonssentralen i Salten politidistrikt i formiddag. Foto: Tor Friberg/Saltenposten
PÅGREPET: Her blir den 62 år gamle psykiatriske pasienten pågrepet etter at han hadde ringt inn trusler til operasjonssentralen i Salten politidistrikt i formiddag. Foto: Tor Friberg/SaltenpostenVis mer

- Han var veldig opptatt av politidrapet i Mo i Rana

Psykiatrisk pasient (62) ringte inn trusselmelding til politiet i Salten. Fortalte at han ønsket å skade andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En 62 år gammel mann ringte i formmidag inn en trusselmelding til operasjonssentralen i Salten politidistrikt.

- Han fortalte at han ønsket å skade andre personer, sier stabssjef Svein Sørmo i Salten politidistrikt til Dagbladet.

Han truet med å skade alle som kom etter ham og han fortalte at han hadde et slagvåpen, opplyser politiet.

- Han fortalte også at han hadde politidrapssaken i Mo i Rana friskt i minne. Han var veldig opptatt av den saken, sier Sørmo.

Pågrepet i MisværDerfor tok politiet ingen sjanser og tok truslene svært alvorlig.

Onsdag denne uka ble politioverbetjent Olav Kildal stukket ned og drept av en psykiatrisk pasient (62) i Mo i Rana. Det skulle være et rutineoppdrag om å transportere pasienten til et psykiatrisk sykehus til Bodø.

Politiet i Salten lokaliserte til slutt mannen i Misvær. Ifølge Saltenposten.no skal han ha vært truende mot folk og ifølge politiet kunne han være farlig.

Et stykke utenfor sentrum ble han i ettermiddag pågrepet i en storstilt politiaksjon. Deler av spesialstyrken som deltok under aksjonen i Mo i Rana tidligere i uken ble sendt til Misvær. Pågripelsen gikk uten dramatikk.

PsykotiskDet viste seg at mannen ikke hadde noe slagvåpen. Politiet fant heller ingen våpen under ransakelsen av mannens bolig.

Mannen som ringte inne truslene er kjent for politiet fra tidligere.

Det har blant annet skjedd på oppdrag fra helsevesenet da han har vært psykotisk. Siste gang politiet tok hånd om mannen var i juni i fjor, opplyser Sørmo.

En mann i 60-årene er nettopp pågrepet i Misvær i Bodø kommune, etter at han i dag formiddag ringte inn en trusselmelding til operasjonssentralen i Salten politidistrikt. Han ble pågrepet rundt to kilometer nord for sentrum i Misvær, og blir nå tatt med til Bodø.

Det vil senere i dag bli gjort en psykiatrisk vurdering av mannen. Politiet har også tidligere vært i kontakt med ham. Blant annet har det skjedd på oppdrag fra helsevesenet, og han har da vært psykotisk.

Pågripelsen gikk rolig for seg. Mannen opplyste tidligere i dag at han hadde slagvåpen på seg, men da han ble pågrepet ble det ikke funnet noen våpen.

Stabssjef Svein Sørmo kan siteres på innholdet i denne pressemeldingen.

ANDRE AKSJON DENNE UKA: Spesialstyrkene i Salten politidistrikt har hatt to aksjoner mot psykiastriske pasienter denne uka. Her fra Mo i Rana da de stormet leiligheten til siktede, som forskanset seg med kniv.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ANDRE AKSJON DENNE UKA: Spesialstyrkene i Salten politidistrikt har hatt to aksjoner mot psykiastriske pasienter denne uka. Her fra Mo i Rana da de stormet leiligheten til siktede, som forskanset seg med kniv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer