- Han veier bare 40 kilo

Svensken som hevder han overlevde i to måneder inne i en nedsnødd bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske mannen som hevder han overlevde i to måneder på snø inne i en nedsnødd bil er fortsatt innlagt på sykehus.

Mannen veier bare 40 kilo, og har ennå ikke reist seg opp av senga, skriver svenske Aftonbladet.

Funnet i bilen Historien om den 44 år gamle mannen som satt innesperret i en bil skapte overskrifter i europeiske aviser i februar, etter at mannen ble funnet inne i den nedsnødde bilen nord for Umeå. Politiet tror all snøen kan ha fungert som en slags isolasjon.

44-åringen var utrolig nok ved bevissthet da han ble funnet, men så utmattet at han knapt klarte å snakke.

I legemiljøet gikk diskusjoner på hvorvidt det faktisk er mulig å overleve på snø i to måneder, men politiet opplyste at de ikke hadde grunn til å tvile på mannens historie.

Siden har ikke Norrlands universitetssjukhus gitt noen flere oppysninger om mannens helsetilstand, ifølge Aftonbladet.

- Vi går ikke ut med noe mer informasjon av hensyn til taushetsplikten, sier informasjonssjef Malin Åberg til avisa.

Personlig tragedie 44-åringen er blitt døpt «snømannen» i svenske aviser. En kilde sier til Aftonbladet at det kommer til å ta flere måneder før han får hentet seg inn igjen etter bil-dvalen.

Ifølge svenske medier er det en personlig tragedie som er bakgrunnen for den spesielle historien.

44-åringen skal ha hatt en gigant-gjeld på nærmere 1,6 millioner kroner i tillegg til gjentatte dameproblemer.

Han skal også ha truet med å ta livet av seg flere ganger, forteller en kollega til Västerbottens Folkblad. Nære venner hadde ikke hørt fra ham siden i sommer, ifølge Aftonbladet.

En venn av «snømannen» vil nå forsøke å sende brev til ham via sykehuset.

- Vi vil prøve å hjelpe ham og ta kontakt med ham. Jeg har tenkt å skrive brev til sykehuset, men jeg vet ikke om han tar imot det, sier en nær venn til Aftonbladet.

HER BODDE HAN: Slik så det ut inne i bilen etter at den 44 år gamle svensken hadde overvintret der i to måneder. Foto: Erik Åström / Expressen
HER BODDE HAN: Slik så det ut inne i bilen etter at den 44 år gamle svensken hadde overvintret der i to måneder. Foto: Erik Åström / Expressen Vis mer