- Han ventet en stund i bilen, så kom han ut med ungen på armen

Volvo ble stanset av uværet i Oslo.

BILDØD: En dristig sjåfør tok sjansen på å kjøre gjennom de enorme vannmengdene som har samlet seg i ei dump på Brenna helt sør i Oslo. Det gikk ikke så bra; mannen måtte til slutt ta ungen på armen og etterlate bilen i vannmassene. Foto: IDA PEDERSEN
BILDØD: En dristig sjåfør tok sjansen på å kjøre gjennom de enorme vannmengdene som har samlet seg i ei dump på Brenna helt sør i Oslo. Det gikk ikke så bra; mannen måtte til slutt ta ungen på armen og etterlate bilen i vannmassene. Foto: IDA PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Han prøvde å kjøre over dammen, men motoren på bilen ble kvalt midtveis. Han ble sittende i bilen en stund, så kom han ut med ungen på armen, forteller Ida Pedersen (25) til Dagbladet.

Pedersen forteller at da mannen og barnet var på «tørt» land, tok han opp mobilen og ringte, trolig til Viking.

- Som klinkekuler - Det var hagl på størrelse med små klinkekuler og kraftig regn. Det var ganske kaos i trafikken, men politiet er kommet på stedet for å hjelpe til, forteller Frode Finsrud om episoden til Dagbladet.

Bildet ble tatt på Brenna, helt sør i Oslo, i ettermiddag. I timevis har hovedstadsområdet vært utsatt for ekstremvær, med lyn og torden, store mengder regn og hagl. På flere steder i byen er det oversvømmelse, en bygning står i brann, og lynet har slått løs takstein på Karl Johan.

- Da jeg skulle dra fra jobb, slo lynet ned ved parkeringsplassen, forteller Pedersen.

- Holder seg Eldbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, opplyser at uværet skyldes ustabile luftmasser som har beveget seg mot hovedstadsområdet fra Østfold.

- Det vil holde seg over hovedstaden utover kvelden, sier hun.

- Vi regner med at det kommer til å fortsette i morgen, men kanskje blir det en liten bedring inn mot helga.

Flomvarsel Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut flomvarsel for Oslo og Østlandet for øvrig på grunn av lokale, intense regnbyger.

EKSTREMVÆR: Mange Oslo-innbyggere fikk en noe våtere ettermiddag enn de hadde tenkt seg. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET
EKSTREMVÆR: Mange Oslo-innbyggere fikk en noe våtere ettermiddag enn de hadde tenkt seg. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET Vis mer

Ifølge Meteorologisk institutt, som har sendt ut såkalt obs-varsel for Østlandet og Telemark, ventes det både i dag og i morgen kraftig nedbør på opptil 40 millimeter.

Paradoksalt nok er det lokalt stor skogbrannfare i de samme områdene, på steder der det ikke er kommet nedbør.

OVERSVØMMELSE: Fra undergangen på Majorstua T-banestasjon. Leserfoto: SEMMING HARALDSEN
OVERSVØMMELSE: Fra undergangen på Majorstua T-banestasjon. Leserfoto: SEMMING HARALDSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer