Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han vet like lite som alle andre

Bistandsadvokaten til faren i Tromsø-saken har snakket med mannen som er på Rikshospitalet med de to kritiske skadde jentene.

DRAPSAKEN I TROMSØ: Bistandsadvokat til faren, Erik Ringberg, forteller at han vet like lite som alle andre om hva som skjedde i Tromsø. Video: Christian Wehus. Reporter: Trym Mogen Vis mer

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Advokat Erik Ringberg, som er bistandsadvokat for faren til jenta (6) som er drept og de to jentene som ligger livstruende skadet på Rikshospitalet, har i dag fått snakke med sin klient.

Mannen er med to barna på Rikshospitalet, og snakket i dag med bistandadvokaten over telefon.

- Vi har gått gjennom en del ting i saken. Han har hatt en del spørsmål og jeg har gitt ham svar på det han har behov for. Han har fokus på barna sine der og håper selvfølgelig at det går bra med dem, sier Ringberg til Dagbladet.

- Vet like lite

Mora er siktet for drap og drapsforsøk, selv om hun er død. Politiet har blant annet tatt ut en siktelse slik at de kan ta beslag i kvinnens eiendeler. Blant de aller viktigste beslagene i saken, er familiens mobiltelefoner, og spesielt kvinnens mobiltelefon.

- Han vet like lite som alle andre hvordan dette kunne skje. Han er opptatt av å få svar. Det får vi ta etter hvert. Vi må ta en dag om gangen. Han vet at man kanskje får noen svar ut fra obduksjonene som finner sted, sier bistandsadvokaten.

TRIST: Ordføreren i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen (AP) kan nærmest ikke fatte hva som har hendt. Video: Christian Wehus. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Ringberg sier at hans rolle nå blir å være en trygghetsperson for far i det arbeidet politiet og offentlige myndigheter gjør oppmot familien. Enn så lenge blir faren på Rikshospitalet, hos de to jentene (født 2015 og 2018).

- Han håper inderlig at det går bra med dem, men situasjonen er uforandret og kritisk for begge to.

Varslet pressekonferanse

Alle de fire er opprinnelig fra Sudan. Far har permanent oppholdstillatelse i Norge, mens resten av familien hadde godkjent midlertidig opphold i Norge.

VENN AV FAMILIEN: Ahmad Idris har vært i kontakt med faren til de tre jentene i Tromsø. Video: Christian Wehus. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Kvinnen og de tre barna dro fra hjemmet sitt rundt klokka 16.00 mandag. Politiet har opplysninger om at barnevogna ble observert på en gangvei ved åstedet på Fagereng klokka 16.30 samme ettermiddag. Klokka 17.28 fikk politiet inn den sikre observasjonen om fire livløse personer i sjøen omkring åtte kilometer unna familiens hjem.

Politiet har varslet en pressekonferanse om saken kl. 14 i dag.