- Han viet livet til å hjelpe andre

Brannmannen som døde under utrykning i Kvinesdal søndag, skulle slutte om tre måneder.

FRANKI: Brannmannen som omkom da brannbilen kjørte av veien under utrykning søndag, ble i dag identifisert. For lokalsamfunnet er han bare Franki. Foto: Privat
FRANKI: Brannmannen som omkom da brannbilen kjørte av veien under utrykning søndag, ble i dag identifisert. For lokalsamfunnet er han bare Franki. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter den fatale ulykken i Kvinesdal, hvor en brannbil kjørte av veien under utrykning, er brannmannen som omkom nå identifisert som Frank Oddvar Thoresen (59).

Thoresen var utrykningsleder ved Åmot brannstasjon. Han var fra selv fra bygda, og hadde lang erfaring i det lokale brannvesenet.

Teddy Broadhurst er svoger til Frank Oddvar Thoresen. På vegne av de pårørende forteller Broadhurst om en hjelpsom, dedikert brannmann som prioriterte familien over alt.

Smittsomt hjelpsom

Broadhurst omtaler bare Frank Oddvar som «Franki». Det samme gjør kollegene på brannstasjonen og lokalsamfunnet i Kvinesdal, ifølge Broadhurst.

- Om du spør etter Frank Oddvar er det ingen som vet hvem du snakker om. I Kvinesdal er han Franki, sier han med varme i stemmen.

- Franki kjenner alle og alle kjenner Franki. Alle visste for eksempel at de kunne komme til Franki hvis de trengte verktøy - og om han ikke hadde det, gikk han og kjøpte det så fort butikken åpnet, og så kom han på døra for å hjelpe til. Han hadde et smil om munnen og et glimt i øynene som inspirerte andre til å hjelpe til, sier Broadhurst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer