- Han vil bli husket for kampen for det ufødte liv

Børre Knudsen minnes av venn og kollega Erik Okkels.

ABORTKAMPEN: Børre Knudsen var abort-motstander, og vil bli husket for det. Her fra en demonstrerer i Oslo i anledning av at det er 20 år siden abortloven ble vedtatt. Foto: Jon Eeg / NTB / Scanpix.
ABORTKAMPEN: Børre Knudsen var abort-motstander, og vil bli husket for det. Her fra en demonstrerer i Oslo i anledning av at det er 20 år siden abortloven ble vedtatt. Foto: Jon Eeg / NTB / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Alle mine tanker går til familien og at de får fred til å sørge, sier venn og kollega Erik Okkels til Dagbladet.

- Jeg visste at han var syk. Det er en prosess. Vi har følt at vi har mistet litt av Børre over litt tid. Merkelig å oppleve en mann med så stort overskudd og med ordets makt får problemer med å snakke. Det må være vanskelig for han å leve i samfunnet og i et familieliv den siste tiden, sier prest og venn Erik Okkels til Dagbladet

Parkinson Børre Knudsen fikk sykdommen Parkinson for mer enn syv år siden og valgte å trekke seg som biskop i det uavhengige Strandebarm prosti i 2008.

- Det er 6 år siden han la ned sin bispestav, da han så at han ikke ville klare det på en god måte. Da synes han selv at han ble noe preget av sykdommen, sier Erik Okkels.

- Jeg tenker at det er et uvanlig menneske som har gått bort. Et kunstnerisk og poetisk menneske, og et menneske som jeg tror har overrasket mange med sin varme personlighet. Han lignet på det klassiske bildet av en fanatiker, men de som kjente han godt viste at han var beskjeden og høflig, og at han så alle mennesker rundt seg, sier Okkels til Dagbladet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer