Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han vil felle Löfvens regjering i Sverige

Sverigedemokraterna sier de vil jobbe mot en hver regjering som vil øke innvandringen til landet.

ARBEIDER MOT: Vikarierende partileder Mattias Karlsson i Sverigedemokraterna sier de vil jobbe i mot en hver regjering og et hvert budsjett som jobber for å øke innvandringen i Sverige. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix
ARBEIDER MOT: Vikarierende partileder Mattias Karlsson i Sverigedemokraterna sier de vil jobbe i mot en hver regjering og et hvert budsjett som jobber for å øke innvandringen i Sverige. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Sveriges statsminister Stefan Löfven inviterer lederne i de borgerlige partiene til samtaler om statsbudsjettet allerede i kveld.

Sverigedemokraterna (SD) støtter ikke budsjettforslaget til den rødgrønne regjeringen, ifølge fungerende partileder Mattias Karlsson.

Det melder NTB.

SD gjør det samtidig klart at de kommer til å støtte Alliansens budsjettforslag - altså de borgerlige partiene i den nylig avgåtte regjeringen.

I tillegg gjør Karlsson det klart at hans parti vil stemme ned et hvert budsjettforslag som legger til rette for økt innvandring.

- Lófven har ansvaret - SD kommer til å jobbe for å forsøke å felle enhver regjering og ethvert budsjettforslag som arbeider for å øke innvandringen, sier Mattias Karlsson, melder Expressen.

- Det er Stefan Löfven som primært har ansvaret for denne situasjonen, sier han videre.

SDs budsjettstøttenekt betyr at den rødgrønne regjeringen til Stefan Löfven kan bli felt når Riksdagen stemmer over budsjettforslaget i morgen. Regjeringen kan imidlertid reddes om regjeringens budsjettforslag får borgerlig støtte - partiene som tapte valget tidligere i år.

Politisk kommentator Eva Stenberg sier det er flere alternativer som nå foreligger.

- Selvsagt kan det ende med at regjeringen blir felt og at det skrives ut nyvalg. Men sjansen er like stor for at regjeringens budsjettforslag nå sendes tilbake til finanskomiteen for videre revidering. Men det kommer til å bli vanskelig for Löfven, det er klart, sier Stenberg til Dagens Nyheter.

- Mulig at Lófven går av - Sverigedemokraternas beslutning om å stemme for de borgerlige partienes budsjettforslag er ment å sende et signal om hvor viktig innvandringspolitikken er for partiet, sier statsviter Jenny Madestam ved Stockholms universitet, ifølge NTB.

Hun mener det mest sannsynlige nå er at budsjettet blir sendt tilbake til finanskomiteen.

- En mulig utvei er at nye forhandlinger om budsjettet i finanskomiteen strander, og at Stefan Löfven da velger å gå av, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media