Han vil ha Marienlyst

Navn: Jan Petter Storetvedt Alder: 46 Yrke: Eiendomssjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Da meldingen kom om at Røkke ville kjøpe det hvite hus på Marienlyst, var det mange som sjekket datoen for å se om det ikke var 1. april. Det var det ikke, og Røkkes tilbud står ved lag.
  • Hva vil Røkke med Marienlyst? Nytt hovedkvarter? Det påstår Jan Petter Storetvedt, som er styreleder i Røkke-eide Avantor, at de ikke har ofret en tanke. - Vi er mest interessert i å få NRK til Nydalen, og tilbyr oss derfor å overta Marienlyst for å frigjøre kapital, svarer han. Tilsvarende «byttehandel» vil han ha med BI, som holder til på gamle sjømannsskolen, tomta med Oslos kanskje vakreste beliggenhet. Kultur i bytte mot kapital, intet mindre.
  • Jan Petter Storetvedt har mange baller i lufta. Hans omgang med Røkke begrenser seg ikke til eiendomsvirksomheten, han er som de fleste andre moldensere opptatt av byens fotballag. Som styreleder i Molde FK skulle man tro at han selv var flink med ballen. Sannheten er snarere at han aldri har spilt fotball, ikke engang på juniornivå. Røkke ble han kjent med gjennom Moldes friidrettsmiljø, der begge løp stafett.
  • Om dagen løper Storetvedt imidlertid altfor lite, og fotballen har også kommet i bakgrunnen. Eiendomsbransjen har tatt mesteparten av hans tid, og som næringslivsleder er han kjent for å være tøff og beslutningsdyktig når det trengs. Det sagt, så er han også kjent for å bli nær barnslig kry når han oppnår det han vil. Da Molde greide å kvalifisere seg til Champions League, var han stolt som en hane.
  • For sin innsats blir Storetvedt rikelig belønnet. Han har visstnok aldri forhandlet lønn med sine sjefer, men karakteriserer dem som «rause med lojale medarbeidere». For øvrig er Storetvedt styreformann i det amerikanske (men like fullt Aker RGI-eide) Legends properties. Tidligere satt han også som styreformann i Toppfotballen, eller stiftelsen til fremme av norsk fotball, sammen med blant andre Rune Bratseth, Ingebrigt Steen Jensen og Bjarne Berntsen.
  • I dag starter Storetvedt en etterlengtet påskeferie, som han skal tilbringe med familie og venner. Dagen skal delvis tilbringes på Molde stadion, der hjemmelaget spiller for første gang på svært lenge. Selv påskekrimmen er valgt med patriotisk omhu: Jo Nesbø ligger klar for lesing.