Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han vil han Norge på nettet

Møt moderniserings-minister Morten Meyer på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Morten Andreas Meyer var ukjent for mange da han ble utnevnt til moderniseringsminister, men siden har han markert seg som en av regjeringens mest aktive statsråder.

Mens man kan mistenke at ikke alle statsråder i dagens regjering ikke er innom internett daglig, er Meyer en sterk tilhenger av at alle nordmenn - og hele det offentlige Norge, skal være tilgjengelig på nettet.

Moderniseringsdepartementets store prosjekt er \'Min Side\', en borgerportal der alle nordmenn får sin egen hjemmeside. PÅ Min Side samles en mengde opplysninger om deg, og kontakten med offentlige organer strømlinjeformes.

Her er eksempel på hvordan min side kan bli. Sjekk ministerens egen side.

Spør ministeren

Men er det bra at alle opplysninger om deg samles på et sted? Hvem har tilgang til siden din, og er det trygt? Spør moderniseringsministeren om dette når han møter Dagbladet.nos lesere på nettet onsdag 11. mai klokka 12.30.

Meyer er også pådriver for bredbåndsutbygging, for økt bevissthet om sikkerhet på internett, og økt ehandel i Norge.

Men Meyer er mer enn internettminister. Han har innført ny konkurranselov, ny bokavtale som kan gi priskrig på nye bøker, og han er opptatt av hvordan politiske partier finansieres.

INTERNETTMINISTER: Møt moderniseringsminister Morten Meyer på Dagbladet.no Foto: SCANPIX
INTERNETTMINISTER: Møt moderniseringsminister Morten Meyer på Dagbladet.no Foto: SCANPIX Vis mer

Han aksepterte heller ikke at Nasjonalmuseets paviljong ble bygget i regnskogtømmer Meyer fikk for litt siden Rosingprisen.

Hva er egentlig moderniseringsministerens visjon for det moderne Norge? Og tror høyremannen at han får fortsette å modernisere Norge etter høstens valg?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!