- Han vil ikke snakke med meg eller noen andre

Tjostolv Moland er syk.

HAR BLITT SYK: Tjostolv Moland (t.v) og Joshua French tar seg en røyk under andre dag av ankesaken før den ble avbrutt. Saken skal egentlig starte opp igjen i morgen, men Molands lege vil nå ha den utsatt på grunn av Molands helsetilstand. Foto: Tore Meek/Scanpix
HAR BLITT SYK: Tjostolv Moland (t.v) og Joshua French tar seg en røyk under andre dag av ankesaken før den ble avbrutt. Saken skal egentlig starte opp igjen i morgen, men Molands lege vil nå ha den utsatt på grunn av Molands helsetilstand. Foto: Tore Meek/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KISANGANI (Dagbladet.no): UDs representant Fred Rasmussen og Tjostolv Molands lege prøvde i dag å få tillatelse til å flytte Moland ut av fengselet for å gi ham legehjelp.

Molands situasjon beskrives som kritisk av legen som behandler ham. - Han vil ikke snakke med meg eller noen andre. Han vil heller ikke spise eller drikke, sier legen Jean-Paul Lonbale til Dagbladet.

I 14-tida var møtet ferdig. Rasmussen og Lonbale lyktes ikke med å få ham flyttet. De skal nå i stedet forsøke å overbevise Moland om å motta behandling i fengselet.- Det vurderes fortløpende om han er i stand til å stille i retten i morgen. Også uavhengige leger skal vurdere tilstanden hans, sier Rasmussen til Dagbladet.

Legen Lonbale behandlet Moland i fengselet i dag. Moland skal være i dårlig humør og beskrives som aggresiv av legen.

Moland fikk for et par uker siden malaria.Forholdene i fengselet er tidligere blitt beskrevet som svært dårlige.

Moland og French oppholder seg nå i hver sin celle etter det som beskrives som en krangel i går.

Advokat Morten Furuholmen beskriver Molands mentale tilstand som forverret.Skulle Molands tilstand ikke bedre seg, spøker det for avviklingen av den andre rettsdagen i ankesaken, som etter planen skal avholdes i morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer