Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han vil ikke snakke med meg eller noen andre

Tjostolv Moland er syk.

HAR BLITT SYK: Tjostolv Moland (t.v) og Joshua French tar seg en røyk under andre dag av ankesaken før den ble avbrutt. Saken skal egentlig starte opp igjen i morgen, men Molands lege vil nå ha den utsatt på grunn av Molands helsetilstand. Foto: Tore Meek/Scanpix
HAR BLITT SYK: Tjostolv Moland (t.v) og Joshua French tar seg en røyk under andre dag av ankesaken før den ble avbrutt. Saken skal egentlig starte opp igjen i morgen, men Molands lege vil nå ha den utsatt på grunn av Molands helsetilstand. Foto: Tore Meek/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KISANGANI (Dagbladet.no): UDs representant Fred Rasmussen og Tjostolv Molands lege prøvde i dag å få tillatelse til å flytte Moland ut av fengselet for å gi ham legehjelp.

Molands situasjon beskrives som kritisk av legen som behandler ham.

- Han vil ikke snakke med meg eller noen andre. Han vil heller ikke spise eller drikke, sier legen Jean-Paul Lonbale til Dagbladet.

I 14-tida var møtet ferdig. Rasmussen og Lonbale lyktes ikke med å få ham flyttet. De skal nå i stedet forsøke å overbevise Moland om å motta behandling i fengselet.

- Det vurderes fortløpende om han er i stand til å stille i retten i morgen. Også uavhengige leger skal vurdere tilstanden hans, sier Rasmussen til Dagbladet.

Legen Lonbale behandlet Moland i fengselet i dag. Moland skal være i dårlig humør og beskrives som aggresiv av legen.

Moland fikk for et par uker siden malaria.

Forholdene i fengselet er tidligere blitt beskrevet som svært dårlige.

Moland og French oppholder seg nå i hver sin celle etter det som beskrives som en krangel i går.

Advokat Morten Furuholmen beskriver Molands mentale tilstand som forverret.

Skulle Molands tilstand ikke bedre seg, spøker det for avviklingen av den andre rettsdagen i ankesaken, som etter planen skal avholdes i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling