Han vil jage terroristene

DUNDALK (Dagbladet): Kjøpmannen Brian O'Neill har gått til åpen kamp mot republikanske terrorister. Tragedien i Omagh rystet ham, og førstkommende helg vil han samle 10000 mennesker i Dundalk i protest mot terrorister som bor i byen og området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg er kanskje svært naiv, men jeg frykter ikke for mitt eget liv. De fleste som bor i Dundalk ønsker fred, og vi ønsker å bidra til freden med å vise vår sympati med de pårørende og samtidig ta fullstendig avstand fra elementer som bor midt blant oss, sier Brian O'Neill til Dagbladet.

Dundalk har et frynsete rykte. Det er kjent at mange republikanere, og blant disse terrorister, har hatt tilhold i byen i mange år. Fra sine villaer og hus har de gjennomført dødelige aksjoner i Nord-Irland.

- Det er bare en liten, liten gruppe som står bak terroren, og til disse vil vi vise at Dundalk ikke er noe gjemmested. Vi vil også vise at vi fortsatt jubler over fredsavtalen, selv om bomben i Omagh ødela den synlige gleden, sier Brian O'Neill. I området Dundalk er det anslått å være ca. 100 republikanere som ikke er fremmed for fortsatt terror for et samlet Irland. Det er disse menneskene byen Dundalk nå erklærer krig mot.

- Disse menneskene river bare ned det andre bygger. Vi kan ikke akseptere at dette skjer. Vi vil vise dette gjennom en synlig demonstrasjon, sier O'Neill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer