- Han vil sannsynligvis melde seg

Norskbolivianeren (23), som er tiltalt for kokainsmuglingen i Bolivia, er etterlyst over hele verden.

ETTERLYST: Kjæresteparet er både tiltalt i Bolivia og siktet i Norge i narkotikasaken. Hun meldte seg i går, mens norskbolivianeren (23) er fortsatt på flukt. Foto: Privat
ETTERLYST: Kjæresteparet er både tiltalt i Bolivia og siktet i Norge i narkotikasaken. Hun meldte seg i går, mens norskbolivianeren (23) er fortsatt på flukt. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I går ble den 21 år gamle kvinnelige skuespilleren som det siste året har vært på flukt sammen med 23-åringen, pågrepet av norsk politi på Gardermoen, etter at hun hadde meldt seg i Danmark.

Advokat, Carl Konow Rieber-Mohn, sier til Dagbladet at han har inntrykk av at også 23-åringen vil melde seg for politiet.

- Jeg har inntrykk av at han har tenkt tanken, og at han sannsynligvis vil melde seg, men jeg kan ikke si noe om når dette eventuelt vil skje, sier Rieber-Mohn til Dagbladet.

Kommuniserer igjennom moren
Advokaten sier også at han «har en anelse» om hvor 23-åringen befinner seg.

- Men det kan jeg ikke gi noen opplysninger om, sier Rieber-Mohn.

Advokat Rieber-Mohn understreker at 23-åringen ikke formelt har fått oppnevnt noen advokat i saken, og at han derfor ikke kan omtales som 23-åringens advokat. Han understreker også at det er lenge siden han har snakket med 23-åringen, og at de først og fremst kommuniserer igjennom hans mor, som er bosatt i Norge.

MELDTE SEG: Skuespillerinnen (21) meldte seg for dansk politi i går, og ble pågrepet på Gardermoen. Foto: privat
MELDTE SEG: Skuespillerinnen (21) meldte seg for dansk politi i går, og ble pågrepet på Gardermoen. Foto: privat Vis mer

Tok kontakt i Bolivia
23-åringen tok kontakt med advokaten mens han var i Bolivia, etter at de tre norske kvinnene ble pågrepet med 22,5 kilo kokain i bagasjen i Bolivia i fjor.

- Jeg hadde kontakt med ham mens han var i Bolivia, etter at saken ble kjent i media. Da stilte han seg undrende til at han skulle ha noe med saken å gjøre, sier Rieber-Mohn.

23-åringen er i likhet med den pågrepne kjæresten både tiltalt i narkosaken i Bolivia, og siktet i Norge for forsøk på å innføre det store narkotikapartiet.

Den 21-årigen skuespillerens advokat, Nicolai Bjønnes, vil ikke si mer om hvorfor hun nå har valgt å melde seg for politiet.

- Vi tenker at høy medieprofilering ikke vil hjelpe henne i denne saken, sier Bjønnes.

I FENGSEL: Madeleine Alicia Rodriguez (22) og Stina Brendemo Hagen (18) i fengselet i Cochabamba, der de har vært fengslet i ett år. Foto: Gunnar Hultgreen
I FENGSEL: Madeleine Alicia Rodriguez (22) og Stina Brendemo Hagen (18) i fengselet i Cochabamba, der de har vært fengslet i ett år. Foto: Gunnar Hultgreen Vis mer