Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han vil vaksinere ungdom mot antisemittisme

- Kan få isolert terroristene.

VAKSINE: Antisemittisme må inn i læreplanen i norsk skole, mener overrabbiner Michael Melchior ved den jødiske synagogen i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VAKSINE: Antisemittisme må inn i læreplanen i norsk skole, mener overrabbiner Michael Melchior ved den jødiske synagogen i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antisemittisme må inn i læreplanen i norsk skole, mener overrabbiner Michael Melchior ved den jødiske synagogen i Oslo.

Temaet er i dag svært begrenset behandlet i lærebøkene, ifølge en ny kartlegging fra Institutt for samfunnsforskning (ISF). Kartleggingen viser dessuten at Midtøsten-konflikten fører til at lærere vegrer seg for å snakke om antisemittisme. Lærere forteller til forskerne at det kan være vanskelig å undervise om historiske overgrep mot jøder på en skole som har mange muslimske elever.

Antisemittisme er ikke nevnt i kompetansemålene i dagens læreplaner i grunnskolen. Melchior mener det er på tide å gjøre noe med det.

- På samme måte som at ungdom får vaksinasjon mot ulike sykdommer, burde man også få vaksinasjoner mot antisemittisme og hat mot andre, og lære om hva hatet har ført til. Det kommer nok ikke til å få forhindret terroren, men det kan få isolert terroristene, sier Melchior til Vårt Land.

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) mener det kan være fornuftig å inkludere antisemittisme i læreplanen.

- Skolen jobber hver eneste dag med at alle har rett til å bli behandlet som enkeltindivider uavhengig av religion, etnisitet eller annet. Men det kan nok være fornuftig at vi tar inn antisemittisme i læreplanen når vi ser hvordan den har fått grobunn, sier Stang.

(NTB)

Hele Norges coronakart