- Han ville aldri satt fyr på en blokk der barnet hans lå og sov

Eks-kona og barnet ble evakuert fra en av blokkene som 46-åringen er siktet for å ha påtent.

SEKS DØDE: Fire menn og to kvinner omkom i brann i Urtegata 31 natt til 13. desember i fjor. Eks-samboeren til den siktede 46-åringen tror ikke noe på at han er skyldig.
Foto: Cornelius Poppe /SCANPIX
SEKS DØDE: Fire menn og to kvinner omkom i brann i Urtegata 31 natt til 13. desember i fjor. Eks-samboeren til den siktede 46-åringen tror ikke noe på at han er skyldig. Foto: Cornelius Poppe /SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Jeg støtter eks-mannen min 100 prosent. Han er far til vårt felles barn og vi er gode venner, sier eks-kona til den Urtegata-siktede 46-åringen til Dagbladet.

Hun var på plass i Oslo tingrett under fengslingsmøtet sammen med siktedes kamerat Christian Høibø, som Dagbladet har intervjuet tidligere. De hadde store forhåpninger om at siktede skulle løslates i går, men Oslo tingrett ville det annerledes og varetektsfengslet mannen i fire nye uker.

- Det er hårreisende at politiet fikk medhold. Politiet har ingenting på ham. De holder ham fengslet fordi de mangler andre alternativer, mener kvinnen.

- Muntrer ham opp
Under fengslingsmøtet blunket og hilste siktede flere ganger til sine venner.  Eks-kona og Høibø forteller at de besøker 46-åringen jevnlig i Oslo fengsel avdeling B, der han sitter i varetekt.

- Vi er der for å muntre ham opp og vi hjelper ting med alt mulig av praktiske ting som hverdagslige problemer som for eksempel husleie, sier hun.

- Siktet for brann der barnet lå og sov
Kvinnen forteller at hun har bodd i en av leilighetene som 46-åringen er siktet for å ha satt fyr på. Det er snakk om en blokk som ligger i samme gate som Urtegata 31 der seks personer omkom natt til 13. desember i fjor.

46-åringen er siktet for å stå bak til sammen sju branner og ett forsøk på brann i perioden fra september 2002 til dødsbrannen i desember i fjor.

- Jeg og vårt felles barn lå og sov i huset da det ble tilløp til brann. Siktede visste godt at vi var der. Han hadde aldri satt fyr på en blokk som han visste at hans barn og kone lå og sov i. Det er ikke han som står bak, sier kvinnen til Dagbladet.

Christian Høibø forteller at siktede er en ivrig nyhetstipser som ofte er og ta bilder av krimsaker i hovedstaden. Siktede har blant andre tipset Dagbladet og TV2.

- Men han bryr seg fort om de involverte og har gjerne med seg tepper og blir mer involvert i ivareta de som trenger hjelp enn å serve media når han kommer til stedet, sier han.

- Trusler om brann
Ifølge mannens forsvarer, advokat Ola Lunde, omhandler tre av 30 tips, som Dagbladet har betalt for, branner.

- En av de er Urtegata-brannen, sier Lunde.

Oslo tingrett mener indisierekken mot siktede er nok til å kunne holde ham varetektsfengslet i ytterligere fire uker. Lunde på sin side mener at de over hundre vitneavhørene i saken svekker politiets sak.

- Flere har fotalt om trusler om brann mot stedene. Folk skal ha fortalt dette til andre. Det har vært snakk om alternative gjerningsmenn i flere saker, sier Lunde.

VARETEKTSFENGSLET: Siktet (46).
VARETEKTSFENGSLET: Siktet (46). Vis mer