<strong>TOK IMOT SKREKKSLAGNE TURISTER:</strong>  Chirazi Mohammed Ali er direktør på nabohotellet til Riu Imperial, hvor en 23-årig student i går drepte 38 mennesker. Sammen med sin kollega Amara Mouez tok han i går imot skadde og livredde gjester fra Riu Imperial, mens 23-åringen rømte ned på stranda. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet
TOK IMOT SKREKKSLAGNE TURISTER: Chirazi Mohammed Ali er direktør på nabohotellet til Riu Imperial, hvor en 23-årig student i går drepte 38 mennesker. Sammen med sin kollega Amara Mouez tok han i går imot skadde og livredde gjester fra Riu Imperial, mens 23-åringen rømte ned på stranda. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet Vis mer

- Han ville bare drepe turister, for å ramme turismen i Tunisia

Øyenvitner forteller om gårsdagens strandmassakre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOUSSE (Dagbladet): På stranda hvor det i går vrimlet av turister og badenymfer, står solsengene tomme i dag. Bare noen få turister har tatt turen ned til vannet ved hotellene som i går ble rammet av strandmassakren.

- Det er en forferdelig dag for Tunisia, sier Chirazi Mohammed Ali til Dagbladet, som er direktør på hotellet rett overfor der hvor skytingen skjedde.

Da de hørte skuddene, løp de over veien til Riu Imperial for å undersøke hva som foregikk. Skrekkslagne turister kom da løpende opp fra stranda mot dem.

- Gjestene våre kom løpende opp fra stranda, sammen med gjester fra Riu Imperial. Noen av dem var skadde. De var virkelig redde, sier Mohammed Ali.

Samfunn i sjokk Dagbladet møter ham og to hotellkolleger på stranda, rundt hundre meter fra strandsengene hvor den 23 år gamle studenten i går drepte 38 mennesker. Strendene og hotellene her er noen av Tunisias vakreste. Trioen forteller at drapsmannen så ut som en helt vanlig turist.

- Ingen kunne ha ant hva han skulle gjøre. Han var bare en ung mann i badeklær. Men han var syk. Vi hadde aldri trodd at noe slikt kunne hende her, sier Mohammed Ali til Dagbladet.

23-åringen åpnet ild på stranda, før han tok seg opp mot bassenget og hotellområdet. I dag er det satt opp sperringer rundt hotellet, men selv den beste såpe har ikke kunnet vaske blodet av de kritthvite solsengene.

- Da han var ferdig på hotellet, så kom han ned på stranda igjen. Ned mot oss. Alle sammen hjalp turistene med å komme seg unna og inn på hotellet, sier Ali Slama, som så gjerningsmannen da han kom gående forbi på stranda.

Han sier drapsmannen gikk rolig, som om han var sliten. Og pustet tungt. På veien kom han ansikt til ansikt med noen unge tunisiske menn som driver med vannsport for turister.

- Men han sa «gå bort». Jeg vil ikke drepe dere. Han ville bare ta turistene for knekke turismen, sier Muhammed Ali til Dagbladet.

- Vi kastet stein Litt lenger ned på stranda svingte drapsmannen inn i et smug. Da begynte de lokale å kaste steiner på ham. Fra bakken, husene og takene.

- Folk begynte å kaste stein på ham fra andreetasjene på byggene rundt. Noen kastet også større ting, sier Amara Mouez til Dagbladet.  

23-åringen kom seg bare litt lenger opp i gata, før han ble drept av politiet. Trioen lever av turismen i Sousse, som er fylt av femstjernershoteller, basseng og kritthvite strender. Nå frykter de at turistene ikke tør å komme tilbake.

-  Vi har ikke fått inn noen kanselleringer ennå, men flere hundre engelskmenn reiste hjem bare i går. Turismen er veldig viktig for landet vårt. Det er viktig at vi tunisiere nå står sammen, at verden står sammen, for hvis ikke vinner terroristene, sier Mouez til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer