Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han virket forberedt

Utøya-overlevende Herman (18) synes det er bra Breivik fikk snakke i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag møtte terrorsiktede Anders Behring Breivik til det siste fengslingsmøtet for rettssaken starter 16. april. Til stede i Oslo tingrett var over 103 pårørende og overlevende etter terrorangrepene.

Line Oma (24) var på jobb i Regjeringskvartalet da bomben gikk av, og kontoret der hun jobbet er totalskadd. I dag så hun terrorsiktede for første gang.

- Et sykt menneske - Det følts veldig ubehagelig, og jeg kjente at jeg ble varm og at pulsen steg. Men jeg kjente samtidig at det var litt godt for å forberede meg til hovedforhandlingene, sier Oma til Dagbladet.

- Det er litt godt i forhold til å prøve å få et bilde av hva slags menneske som kan utføre disse handlingene.

- Hvordan synes du han framsto?

- Jeg synes han framsto som et sykt menneske, et disillusjonert menneske uten virkelighetsforståelse, sier Oma.

Hun er glad for at hun valgte å overvære dagens fengslingsmøte.

- Jeg er glad for at jeg valgte å komme, for det er en del av bearbeidelsen etter 22. juli, og som sagt forberedelser til rettsaken i vår, sier hun.

- Godt forberedt Også Utøya-overlevende Herman Heggertveit (18) følger rettsprosessen mot Anders Behring Breivik for å klare å bearbeide hendelsene 22. juli.

I dag så han terrorsiktede for andre gang.

- Forrige gang var jeg dritnervøs, jeg anta ikke hvordan jeg skulle reagere da han kom inn i rommet. Denne gangen hadde jeg et mye mer avslappende forhold til det, sier Utøya-overlevende Heggertveit til Dagbladet.

Han mener Breivik hadde forberedt seg godt.

- Han ville gjerne si det han hadde på hjertet og i den anledning virket han også mer nervøs enn forrige gang, sier Heggertveit.

- Helt forstyrra Han synes det er bra at Breivik fikk anledning til å snakke i retten denne gangen.

- For min del synes jeg det er bra at Breivik snakker så mye som mulig, for jeg tror troll sprekker når de kommer ut i lyset.

- En ting er å lese manifestet hans, for der står også en del skrudde ideer, men når du ser denne merkelige personen si det han mener med en så bisarr oppriktighet, får du en slags følelse at han er helt forstyrra. Da vet du at det han sier bare er tullball, og da blir det lettere å akseptere at han ikke er så viktig som han skal ha det til.

FORTSATT VARETEKT: Anders Behring Breivik må sitte fengslet fram til rettssaken starter 16. april. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORTSATT VARETEKT: Anders Behring Breivik må sitte fengslet fram til rettssaken starter 16. april. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling