- Han visste det var farlig. Han fortsatte å reise tilbake

Steven Sotloff beskrives som en modig journalist som aldri lot seg skremme av farene han utsatte seg for.

VIDEO AV ANGIVELIG HENRETTELSE:  Dette bildet er hentet fra en video som angivelig skal være av henrettelsen av den amerikanske journalisten Steven Sotloff. Videoen er ikke offisielt bekreftet. Foto: REUTERS/Islamic State via Reuters.
VIDEO AV ANGIVELIG HENRETTELSE: Dette bildet er hentet fra en video som angivelig skal være av henrettelsen av den amerikanske journalisten Steven Sotloff. Videoen er ikke offisielt bekreftet. Foto: REUTERS/Islamic State via Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske frilansjournalisten Steven Sotloff (31) skal ha blitt drept av Den islamske staten (IS), melder Reuters via den uavhengige amerikanske etterretningsorganisasjonen SITE.

IS har sluppet en video av det som skal være henrettelsen av Sotloff, men videoen er foreløpig ikke offisielt bekreftet.

31-åringen fra Florida har i en årrekke reist til mange av verdens farligste konfliktområder. Han jobbet som frilansjournalist i Bahrain, Egypt, Tyrkia, Libya og Syria, hvor han leverte artikler til publikasjoner som Time, Foreign Policy og World Affairs Journal.

Tatt til fange Sotloff har vært savnet siden 4. august i fjor, da han ble tatt til fange nær Aleppo i Syria, mens han rapporterte fra borgerkrigen som fortsatt pågår i landet.

Familien hans forsøkte lenge å holde kidnappingen hemmelig, trolig i frykt for at en offentliggjørelse ville sette livet hans i fare, skriver New York Times. Men dette ble en umulig oppgave etter at verden ble kjent med at Sotloff var tatt til fange av Den islamske staten. 

En talsperson for familien sier at Sotloffs slektninger kjenner til videoen som IS har frigitt i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer