PÅKJØRT OG DREPT: 12-årige Olav Hovda sto på rulleski med sin far da han ble påkjørt på denne veistrekningen fredag 4. januar. Han døde på sykehus dagen etter. Foto: CARINA JOHANSEN / DAGBLADET, PRIVAT
PÅKJØRT OG DREPT: 12-årige Olav Hovda sto på rulleski med sin far da han ble påkjørt på denne veistrekningen fredag 4. januar. Han døde på sykehus dagen etter. Foto: CARINA JOHANSEN / DAGBLADET, PRIVATVis mer

- Han visste det ville komme

Ektemannen til den siktede kvinnen i Klepp-saken ble løslatt da kona tilsto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han vil ikke si så mye om det, ut over at han visste det ville komme, sier advokat Anne Kroken til Dagbladet.

Kroken forsvarer 43-åringen som fremdeles er siktet i påkjørselssaken på Klepp, men som i går ble løslatt fra varetekt da hans 42-årige kone tilsto at hun kjørte på Olav Hovda (12) fredag 4. januar.

Kan bli løslatt Kona sitter fremdeles i varetekt, etter at hun forrige torsdag ble fengslet for to uker. Hennes forsvarer Inger Marie Sunde forventer at politiet vil vurdere å løslate henne før fengslingsperioden er omme.

- Men det gjenstår viktige etterforskningsskritt, sier Sunde til Dagbladet.

Annbjørg Ingebrigtsen, politiadvokat ved Rogaland politidistrikt, utelukker ikke at den siktede kvinnen blir løslatt etter tilståelsen.

- Det er noe vi vurderer fortløpende; vi veier hennes forklaring opp mot det vi har. Men hun blir neppe løslatt i dag, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Rekonstruksjon Hun opplyser at politiet planlegger en rekonstruksjon av ulykken, der 42-åringen vil delta.

- Den blir sentral i etterforskningen, sier politiadvokaten.

I mellomtida fortsetter etterforskningen på andre fronter. Blant annet gjenstår flere avhør - det innebærer at den siktedes ektemann kan bli innkalt igjen.

- Det er mye jobb som gjenstår, sier Ingebrigtsen.

- Gir godt bilde - Har dere vurdert andre hendelsesforløp enn det som er kommet fram i tilståelsen?

- Vi er åpne for flere scenarioer. Men tilståelsen veier tungt; sammenholdt med andre bevis i saken danner den et godt bilde av hendelsesforløpet og gir et utgangspunkt for videre teknisk og taktisk etterforskning, sier Annbjørg Ingebrigtsen.

Den siktede kvinnen har forklart at det var dårlig sikt kvelden hun kjørte på 12-årige Hovda, og at hun først en stund etterpå innså at hun hadde kjørt på noen. Hun er tidligere rusmisbruker, men avviser bestemt at hun var påvirket ulykkeskvelden.

Hovda døde på sykehus dagen etter påkjørselen. Han ble begravd forrige torsdag.

SIKTET: Her er begge de siktede i påkjørselssaken på et brudebilde. Den 43-årige mannen ble i går løslatt etter at hans kone (42) tilsto at hun kjørte på Olav Hovda. Foto: CARINA JOHANSEN / DAGBLADET
SIKTET: Her er begge de siktede i påkjørselssaken på et brudebilde. Den 43-årige mannen ble i går løslatt etter at hans kone (42) tilsto at hun kjørte på Olav Hovda. Foto: CARINA JOHANSEN / DAGBLADET Vis mer