- Han visste for lite

- Et så vanskelig spørsmål som å legalisere aktiv dødshjelp må skje hos lovgiver, sa aktor, statsadvokat Marit Bakkevig, i sin prosedyre i Sandsdalen-saken i lagmannsretten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRITISERES: Aktor avviste i retten i går at det forelå noen nødsituasjon de siste dagene av den uhelbredelige MS-syke Bodil Bjerkmanns liv.

Samtidig som aktor henviste til Stortinget for en eventuell kursendring, brukte hun store deler av prosedyren på den nødrettsproblematikken som står sentralt for forsvaret.

Hun avviste at det forelå noen nødsituasjon, og rettet kritikk mot det legearbeidet Christian Sandsdalen utførte i de siste dagene av den uhelbredelig MS-syke Bodil Bjerkmanns liv.

- Sandsdalen hadde ni dager fra sitt første møte med Bjerkmann og fram til hennes død. Han brukte ikke den tida til å finne ut hva han ellers kunne gjøre. Det kunne vært gjort betydelige ting. Han visste for lite, og burde sjekket bedre, sa aktor.

- Det er et kvantesprang mellom intensiv smertebehandling, og det å sette en sprøyte for å ta liv, sa hun.

Overlagt

Bakkevig framholdt at det foreligger et kvalifisert forsett, som vanligvis er en straffeskjerpende omstendighet.

- Sandsdalen har sagt han ga injeksjonene med den hensikt å forkorte hennes liv. Det er hva man i strafferetten kaller en overlagt handling, sa aktor, samtidig som hun avviste at Bjerkmanns samtykke på noen måte åpnet for straffrihet for Sandsdalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer