DREPT PÅ JOBB: En kollega av den avdøde politimannen samler her bevismateriale fra ulykkesstedet utenfor Grimstad. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
DREPT PÅ JOBB: En kollega av den avdøde politimannen samler her bevismateriale fra ulykkesstedet utenfor Grimstad. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

- Han visste ikke hva som kom

Avdøde visste ikke at en notorisk kriminell kom mot ham, hevder politisjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En politimann ble i natt livstruende skadd da han ble kjørt ned under en biljakt på Sørlandet. Noen timer etter ulykken døde politimannen av skadene.

Bilen traff ham da politimannen var i ferd med å legge ut ei spikermatte i forbindelse med en biljakt på E18 utenfor Grimstad.

Var ikke orientertIfølge politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt visste ikke avdøde at 27-åringen som kom mot ham var en kjenning, dømt en rekke ganger.

Som Dagbladet allerede har omtalt, ble bilen 27-åringen brukte, truet fra en kvinne i Drammen med kniv i går kveld.

- Dette visste ikke politifolkene som var ute på rutineoppdrag, hevder Lindeberg. 

Godt liktPolitimannen (48) etterlater seg kone og tre barn.

- Det er min tøffeste dagen i mitt politiliv, sa stasjonssjef Steven Hasseldal under pressekonferansen som nylig ble avholdt i Kristiansand.

Politimannen ble meid ned ved avkjørselen til Rykene klokka 03.35. Klokka 05.30 fikk kollegene beskjed om at politimannen var død.

- Han var en ener, sier Hasseldal.

Politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt omtaler den avdøde politimannen som en operativ og dyktig kollega.

Den pågrepne 27-åringen er foreløpig siktet for uaktsomt drap.