VOLDTEKT: For ni år siden voldok 27-åringen ei 12 år gammel jente. Retten har nå gitt ham delt foreldrerett for deres barn. Foto: Michigan Department of Corrections
VOLDTEKT: For ni år siden voldok 27-åringen ei 12 år gammel jente. Retten har nå gitt ham delt foreldrerett for deres barn. Foto: Michigan Department of CorrectionsVis mer

Han voldtok ei 12 år gammel jente. Nå har han fått delt foreldrerett for barnet deres

- Dette er galskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 27 år gammel mann fra delstaten Michigan i USA, voldtok for ni år siden ei 12 år gammel jente. Hun ble gravid etter voldtekten, og nå har han fått delt foreldrerett for deres felles barn - en åtte år gammel gutt.

Det ble avgjort av dommer Gregory S. Ross etter at en DNA-prøve fastslo at han er barnets far.

Dette til tross for at han tidligere er dømt for å ha voldtatt jenta, og for å ha forgrepet seg på et annet barn. Det skriver The Detroit News.

Dette er vanlig prosedyre i saker der staten ser på søknader om barnetrygd, og pengene som har blitt utbetalt det siste året.

- Galskap

Kvinnen er nå 21 år gammel, og advokaten hennes, Rebecca Kissling, forsøker å få omgjort kjennelsen. Et rettsmøte er satt til 25. oktober.

- Dette er galskap. Ingenting har blitt behandlet rett i denne saken. Det går helt tilbake til den opprinnelige etterforskningen, sier hun.

- Han ble aldri siktet skikkelig, og skulle fremdeles sittet bak murene. Men systemet tar dette ut på min klient, og hun blir offeret. Hun var bare et barn da alt dette skjedde.

Truet

Kissling forteller også hva som skjedde i september 2008. Ifølge henne skal 12-åringen, hennes 13 år gamle søster og ei venninne ha sneket seg ut for å møte en gutt og hans eldre venn.

27-åringen, som da var 18, dukket opp og lurte på om jentene ville ha skyss. De takket ja, og var overbevist om at han skulle kjøre dem til McDonald's.

I stedet kastet han mobiltelefonene deres, og kjørte til Sanilac County utenfor Detroit. Der holdt han dem fanget i to dager i et tomt hus, og truet så med å drepe dem om de fortalte hva som hadde skjedd.

Han ble arrestert en måned senere da det ble kjent at den 12 år gamle jenta var gravid.

Dømt til ett år

Jentas advokat forteller videre at 27-åringen bare ble dømt til ett år i fengsel, og at han slapp ut etter litt i overkant av seks måneder.

Han ble senere dømt til fire års fengsel for et annet overgrep.

27-åringens advokat, Barbara Yockey, sier at hun ikke vet om hennes klient vil ta kontakt med den nå åtte år gamle gutten, og understreker at det ikke var han som fremmet kravet.

- Min klient hadde ingenting med dette å gjøre, sier hun.