Hånda som rørte et folk

Ravi og DJ Løv spiller på Momarkedet mandag når Norges Røde Kors og tusener av ungdommer markerer at Stopp Volden-kampanjen er ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Kvelden avsluttes med at ungdommer får utdelt fakler og stiller seg opp sånn at de danner omrisset av ei hånd. Vi lager en lysende, åpen hånd - akkurat som for ti år siden, sier Kjersti Skrindebakke, nestleder i Røde Kors\' markedsstyre på Mysen.

Håndflata er logoen til Stopp Volden, laget av Dagbladet da avisa startet kampanjen. Nettopp på Momarkedet på Mysen overtok Norges Røde Kors kampanjen for ti år siden. Mandag, på Momarkedets egen ungdomsdag, kommer trolig 10 000 ungdommer for å vise sin antivoldholdning, og for å høre på Ravi og DJ Løv. Norges Røde Kors har også kastet seg på gummiarmbåndtrenden. Alle som undertegner en Stopp Volden-kontrakt, får et svart Stopp Volden-armbånd.

Skutt ned

Natt til lørdag 4. februar ble 17-åringen Andreas Stavseth skutt ned på åpen gate i Oslo. Uten forvarsel og uten grunn ble han skutt i halsen av en 28-åring. Stavseth lå fire dager i koma før han døde.

Medelevene på Manglerud skole arrangerte fakkeltog i Oslos gater. Demonstrasjonen gjorde sterkt inntrykk.-  Ungdommene på Manglerud tok initiativet. De ønsket å vise at de bryr seg. Og så startet Dagbladet Stopp Volden. Avisa skapte med den åpne hånda et fantastisk uttrykk for kampanjen. Ei åpen hånd er som kjent det motsatte av en knyttneve, sier Sven Molle-kleiv, som i 1995 var generalsekretær i Norges Røde Kors og som mandag holder tiårsappell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer