Håndball-Norge i sorg: Jente (15) døde etter hjerneblødning på trening

- Det er bare trist, sier Ski Håndballs daglige leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 15 år gammel jente ble i går kveld erklært død etter at hun fikk hjerneblødning på håndballtrening med Ski håndball mandag kveld.

- Vi har hatt tett oppfølging med lagene hele veien. Vi har hatt samling med hennes lag og minnestund i håndballhallen, sier leder i Ski IL håndball, Lene Lothe til Dagbladet.

Et møterom i hallen vil være åpen i dagene framover for de som vil minne jenta.

Tragedie

Lothe sliter med å finne de rette ordene, de som passer til å beskrive tragedien håndballklubben har opplevd denne uka. Kanskje finnes de heller ikke.

Mandag fikk én av deres egne, ei 15 år gammel jente, det som så ut som et illebefinnende under treningsøkta. Det skulle vise seg å være en hjerneblødning.

Tirsdag kveld fikk klubben den verst tenkelige beskjeden: den 15 år gamle jenta overlevde ikke.

Igjen sitter en klubb og et jentelag i sorg.

- Tar vare på hverandre

Da hun følte seg dårlig, skal 15-åringen ha blitt ført til garderoben, ifølge daglig leder Lothe. Ingen av jentene på laget skal ha sett at hun ble akutt dårlig.

På sykehuset ble hun koblet til respirator.

- Nå tar vi vare på hverandre, og det er det viktigste. Å være til stede for hverandre, sier Lothe.

Siden de fikk den tragiske beskjeden tirsdag, har de arrangert åpen hall. Her kan medlemmene av klubben komme for å være sammen. Inntil videre håndterer klubben hendelsen så godt de kan «dag til dag».

- Time-out

Klubblederen beskriver ei 15-åring som var svært opptatt av - og glad i - håndball. Nå har klubben, som følge av hendelsen, fått flyttet flere forestående kamper.

Men Lothe tror det blir viktig i tida framover og komme tilbake til rutinene.

- Det er viktig å ta oss tid til en time-out, men det er også viktig å komme tilbake i aktivitet. Fellesnevneren for dette laget, er gleden ved å spille håndball. Og er det én ting denne jenta ville ha ønsket, tror vi, så er det at vi fortsetter med dette prosjektet, sier Lothe.

Selv om antall medlemmer av håndballklubber i Norge er mange, har klubbene gode og nære forhold til hverandre. Lothe beskriver et Håndball-Norge som også er i sorg.

- Håndball-Norge er ikke så stort. Det som har vært fint opp i alt det triste, er alle støtteerklæringene vi har fått. Det har rent inn. På sosiale medier, på e-post og på telefon. Det er det som er så fint med denne idretten, og det er derfor vi holder på: vi bygger relasjoner. Det har kommet godt til kjenne nå, sier klubblederen.