Håndball-topp tiltalt for heleri

En forretningskvinne (45,) med bakgrunn som håndballspiller på elitenivå, er tiltalt for å ha brukt inntil fem millioner svarte kroner på et villakjøp i Holmenkollveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge statsadvokaten i Oslo er det snakk om såkalt sedvanemessig heleri, fordi pengene helt eller delvis er utbytte av straffbare handlinger.

Eiendommen ble kjøpt i fjor vinter, og kvinnen er også tiltalt for å ha pusset opp med svarte penger, anslagsvis en halv million kroner.

Kvinnen nekter straffskyld.

Hasj og amfetamin

45-åringen er samtidig tiltalt for narkotikakriminalitet. Kvinnen skal i februar i fjor ha oppbevart både amfetamin, hasj og rohypnoltabletter. Forretningskvinnen må i tillegg svare for en tiltalebeslutning reist av Oslo-politiet, som også omfatter 17 tilfeller av sedvanemessig heleri for millionbeløp.

Kriminalpolitiet mener kvinnen har hatt inntekter ved å låne ut penger tjent på kriminell virksomhet til skyhøy rente.

200 prosent rente

45-åringen lånte for eksempel i september i 2003 ut 200 000 kroner til to forretningskvinner som var kommet i en vanskelig økonomisk situasjon etter et innbrudd i klesforretningen deres i Bogstadveien.

Ifølge kvinnen trakk det ut med forsikringsoppgjøret. Det var nødvendig å kjøpe inn nye varer og foreta nødvendige reparasjoner.De tre kvinnene undertegnet et omsetningsgjeldsbrev, hvor de to kvinnene erkjente å skylde 45-åringen 300 000 kroner.

Dette tilsvarer ei rente på 200 prosent p.a.

Ifølge kvinnene hadde de på møtet bemerkninger til at hovedstolen ble angitt til 300 000 kroner på gjeldsbrevet.

-  45-åringens advokat bekreftet at dette beløpet omfattet rentene, og han svarte bekreftende på spørsmål om årsaken var at dette «ikke tålte dagens lys», forklarer kvinnene.

Seinere stevnet kvinnene 45-åringen for å ha krevd ågerrente for 200 000 kronerslånet.

Hun ble dømt til å betale forretningskvinnene 200 000 kroner og levere tilbake gjeldsbrevet.