Håndballjente fløy gjennom frontruta

Unnslapp uten alvorlige skader.

GJENNOM FRONTRUTA: En av jentene på Bossekop Ungdomslag fløy gjennom frontruta på bussen som var involvert i ulykken i Lavangsdalen fredag hvor 5 personer omkom.
Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX
GJENNOM FRONTRUTA: En av jentene på Bossekop Ungdomslag fløy gjennom frontruta på bussen som var involvert i ulykken i Lavangsdalen fredag hvor 5 personer omkom. Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer fløy gjennom bussens frontrute i den dramatiske ulykka i Lavangsdalen utenfor Tromsø fredag ettermiddag, det var busssjåføren og en av passasjerene.

- Det var en av jentespillerne på mitt lag som fløy gjennom frontruta, forteller trener for Bossekop Ungdomslag Jenter 14, til Dagbladet

- Men det har gått relativt bra med henne forteller treneren til Dagbladet.

Berg forteller at ingen av av de unge håndballspillerne i bussen har fått alvorlige fysiske skader. To av de voksne har bruddskader i arm og i beinet, i tillegg er det flere som har kuttskader og andre smerter, forteller treneren.

- Pappa, vi har kræsja. Jeg var ikke selv i bussen da ulykken skjedde, det var dattera mi som ringte meg et minutt etter ulykken, da jeg tok telefonen sa hun:

- Pappa, vi har kræsja.
- Du tøyser, sa jeg
- Nei, vi har kræsja.

Da hørte jeg folk som skrek rundt henne, og ba henne om å gi røret til en av de voksne som bekreftet at det hadde gått helt galt, men at ingen av alvorlig skadet inne i bussen.

Skjedde jentelaget ifjor også Jentelaget som Rune Berg trener var også for et års tid siden vitner til en dødsulykke på den samme strekningen - på vei til samme turnering som de nå skulle delta i. 

- Det var omtrent på samme stedet, forteller treneren. Den ulykken var vi ikke direkte involvert i, men kom vel en hundre meter bak.

- Jentene satt da fire timer og ventet i bussen. Det er klart det har blitt mye for dem nå, sier han.

Totalt var det 49 personer i bussen. Tre lag fra Alta på vei til håndballturnering i Tromsø.

Fra Bossekopp Ungdomslag var det to Jenter 14-lag og ett gutter 14 lag, i tillegg var det ett jenter 16 lag fra Alta IF.
Det var også fire voksne med i ulykkesbussen.

Så fem mennesker bli drept - Det er bra at det har gått relativt bra med jentene, men de er i sjokk. De har sett fem mennesker bli drept.
Siden frontruta ble knust, hørte de skrik og smerterop fra utsida av bussen, det er klart det er en stor påkjenning.

- Det har vært en veldig tøff dag, forteller treneren til Dagbladet.

- Vi er ikke så mange igjen på sykehuset her nå, de fleste har reist ned på skolen der vi skal sove i natt.

Vi vet ennå ikke hva vi gjør videre nå - skal vi spille turnering, eller ikke? Foreløpig vet jeg ikke hvor mange spillere jeg har til rådighet engang.

- Vi får ta en ting av gangen, forteller håndballtreneren til Dagbladet.

- Det er en av spillerne som skal inn til røntgenundersøkelse nå, også er det en som skal ligge til observasjon på sykehuset her i natt.

Treneren forteller at kriseteamet enda holder på, det var 59 som ble fraktet inn hit fra Lavangsdalen, og legene holder fortsatt på, forteller treneren.

FIKK TELEFON: Trener for Bossekops ungdomslag Rune Berg, fikk telefon av datteren ett minutt etter ulykken. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
FIKK TELEFON: Trener for Bossekops ungdomslag Rune Berg, fikk telefon av datteren ett minutt etter ulykken. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer