VENTER: Langhus IL J01 er usikre på om de kommer seg til håndballturnering i Barcelona. De har gledet seg til turen i et helt år, men så ble flyet kansellert. Foto: Privat
VENTER: Langhus IL J01 er usikre på om de kommer seg til håndballturnering i Barcelona. De har gledet seg til turen i et helt år, men så ble flyet kansellert. Foto: PrivatVis mer

Norwegian-kaos:

Håndballjentene skulle på turnering i Barcelona. De kom ikke lenger enn Gardermoen

I ett år har jentene sett fram til reisen, så ble flyet kansellert. - Spillerne er skuffa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Alle trodde det var en spøk, at det hele bare var tull. Så skjønte vi at det var sant.

Det var den første tanken som gikk gjennom hode til Amalie Veiby Hanssen (16) da det kom opp melding om at Norwegian-flyet som skulle fly håndball-laget til turnering i Barcelona var kansellert.

Langhus IL jente 01 har sett fram til sin første reise til håndballturneringen Granollers Cup i Barcelona i et helt år.

Reisen ble bestilt i juli i fjor og nå skulle de endelig avgårde.

- Spillerne er veldig skuffa og foreldrene er ganske utålmodige. Vi har lyst å dra så fort som mulig, men det ser vanskelig ut å få reise som en gruppe, forteller Hanssen.

Ifølge håndballspilleren skal også andre håndball-lag være fast på Gardermoen mandag kveld.

Håndballspilleren sier de har fått med seg at Norwegian har hatt flere kanselleringer den siste tiden.

LEI: Foreldre og håndballspillerne er lei av å vente på Gardermoen. Nå har de fått hotellovernatting, men det er fortsatt uvisst om de kommer seg til Barcelona. Foto: Privat
LEI: Foreldre og håndballspillerne er lei av å vente på Gardermoen. Nå har de fått hotellovernatting, men det er fortsatt uvisst om de kommer seg til Barcelona. Foto: Privat Vis mer

- Det er fortsatt helt sykt at det skal skje med er fly hvor det omtrent bare er gruppereiser, sier 16-åringen.

Får hotellovernatting

VET IKKE: Håndballjentene skulle egentlig til Barcelona. Nå vet de ikke hvordan det blir. Foto: Privat
VET IKKE: Håndballjentene skulle egentlig til Barcelona. Nå vet de ikke hvordan det blir. Foto: Privat Vis mer

Da den første meldingen om at flyet var kansellert kom, tenkte jentene at det hele kom til å ordne seg og at de sikkert kom seg av gårde med et nytt fly samme natt.

Når Dagbladet snakka men de frustrerte håndballjentene kvart på åtte mandag kveld, hadde de forsøkt å komme i kontakt med Norwegians kundeservice i 45 minutter, uten hell.

- Vi er lei av å ikke få svar. Vi vet ikke om vi får erstatning. Det står at vi har krav på det, men vi får ingen informasjon, sa Hanssen.

Omtrent en time senere kan jentene informere om at de nå har fått en natt på hotell ved Gardermoen med frokost, og at Norwegian skal forsøke å finne nye flybilletter til dem i morgen.

- Noen er i tvil om vi kommer oss til Barcelona i det hele tatt, mens andre prøver å holde seg positive. Vi er lei av å vente og gleder oss til middag, sier Hanssen etter oppdateringen fra Norwegian.

Mangel på piloter

BEKLAGER: Norwegian beklager og sier årsaken er mangel på piloter. Foto: Privat
BEKLAGER: Norwegian beklager og sier årsaken er mangel på piloter. Foto: Privat Vis mer

Charlotte Holmbergh Jacobsson, presseansvarlig i Norwegian, sier til Dagbladet at alle skal ha mottatt sms og at Norwegian skal ha representanter på Gardermoen som skal bistå i å booke hotell.

- Vi forstår at det er en svært frustrerende situasjon og vi beklager selvsagt dette her. Vi skal gjøre det vi kan for å hjelpe dem med å komme fram til sin destinasjon, sier hun.

Årsaken til kanselleringen skal være den samme som tidligere, at de har mangel på besetning, da først og fremst piloter.

- Vil det kunne skje tilsvarende for de som skal reise med dere i morgen eller senere i uka?

- Vi gjør alt vi kan for at vi skal unngå flere kanselleringer, men ettersom det er høysesong kan det dessverre skje utfordringer i sommer. Men vi lover å gjøre alt vi kan for å få våre passasjerer dit de skal, svarer Jacobsson.

Norwegian jobber nå med å få inn eksterne piloter og tilbyr også alle piloter å jobbe på fridagene sine for å bistå situasjonen.