Håndballspillerne ønsker å fullføre turneringa

De unge håndballspillerne involvert i trafikkulykken i Lavangsdalen, har ett sterkt ønske om å fullføre turneringa de var på vei til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Minst fem personer er døde og fire skadd etter en trafikkulykke der en buss og minst to andre kjøretøy var involvert, i Lavangsdalen i Balsfjord.

Det var i alt 48 passasjerer om bord i bussen som var involvert i dødsulykken i Lavangsdalen i Balsfjord. De aller fleste var 14 år gamle håndballspillere fra Bossekop Ungdomslag (BUL). I tillegg sju spillere fra Alta IF.

Troms politidistrikt har fått inn flere bekymrede telefoner fra foreldrene til de unge spillerne, og opplyser at pårørende kan ringe polititets pårørendetelefon på 815 02 800. Universitetssykehuset i Nord-Norge har også opprettet pårørendetelefon: 77 66 99 99.

Skulle spille turnering - Vi har i alt fem busser med spillere og voksne som skulle til Nyttårsturneringen i Tromsø. Det er en av disse bussene som har havnet i ulykka, sier leder Egil Mofoss i BUL til Dagbladet.

- Ingen av passasjerene om bord i bussen har fått alvorlige skader, men noen har fått lettere skader som beinbrudd, sårskader og slikt, forteller han.

Kutt- og sårskader Styreleder i Norges Håndballforbund region Nord, Ole Gudmestad, sier til NTB at ingen av håndballspillerne i bussen er alvorlig skadd.

- Det vi vet er at de seks ungdommene som befant seg fremst i bussen har fått noe kutt- og sårskader, og at en av de voksne passasjerene har brukket armen, forteller Gudmundstad, som selv befant seg i en av bussene lenger bak og som har to sønner i ulykkesbussen.

Spillerne i bussen er i alderen mellom 14 og 16 år.

Vil fullføre programmet Ifølge turneringsleder for Nyttårsturneringa Sparebank 1 Cup 2011 Tom Berg Jensen, har de gått mange runder frem og tilbake for å avgjøre om de fortsatt skal holde turneringa som ungdommene var på vei til eller ikke.

- Vi vurderer fremdeles fortløpende, men akkurat nå ser det ut som om vi prøver å gjennomføre turneringa. Vi har ikke mottatt informasjon som tilsier at deltagere i turneringen er blandt de omkomne eller hardt skadede, og vi vil prøve å avvikle turneringa for ungdommene sin del, sier Berg Jensen.

Ifølge Berg Jensen har ungdommene selv uttrykt sine ønsker om å fullføre turneringa.

- De sa selv at de vil føle det som terapi ved å få spille håndball uansett hva som har skjedd, sier han.

Mor til en av håndballspillerene på laget til Alta IF som var involvert i ulykken, har vært i kontakt med datteren sin og
flere av de andre spillerne på telefonen.

- Det har vært en tøff opplevelse for laget, alt var kaotisk og de har sett mye forferdelig, sier Lene Sofie Strifeldt til Dagbladet.

VIL FULLFØRE Turneringsleder Tom Berg Jensen sier at ungdommene ønsker å fullføre turneringen.
VIL FULLFØRE Turneringsleder Tom Berg Jensen sier at ungdommene ønsker å fullføre turneringen. Vis mer