Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håndballstøtte til voldsdømt Jensen

Håndballfamilien slår ring rundt Johnny Jensen. Onsdag ble hans voldsdom fastsatt til et halvt års fengsel. Men Jensen er etter all sannsynlighet på banen for Norge under Egypt-VM i juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agder lagmannsrett reduserte Jensens straff på åtte måneders fengsel til et halvt år. I desember ble han funnet skyldig i legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

Håndballspilleren slo ned en da 35 år gammel mann etter en fest i Sandefjord i april. Jensen brukte blant annet en varseltrekant som våpen.

NHF vil hjelpe

- Norges Håndballforbund har den holdningen at han har fått sin dom i en sivil rett, og vi vil ikke dømme ham mer, sier visepresident i NHF, Kari Jørstad.

- Er du ikke redd for signaleffekten av å ha med en voldsdømt spiller i troppen?

- Man kan snu på litt på flisa, og si at håndballen har sin misjon. Vi kan være med på å hjelpe en person ut av uføret.

- Jensens klubb (Sandefjord HK) tok virkelig tak i saken for å hjelpe, og der har Gunnar Pettersen vært en pådriver sammen med hele håndballmiljøet, fortsetter Jørstad.

Ønsket av trenerne

- Johnny Jensen har oppført seg eksemplarisk både som menneske og som idrettsutøver i den tiden vi har hatt sammen på landslaget, sier Leif Gautestad , assisterende landslagstrener.

- Johnny forsvarer en plass sportslig. Vi vil gjerne ha ham med til VM, men det må bli opp til forbundet å se gjennom denne saken. Vi tar oss av det sportslige mens NHF vurderer politisk saker. Slik må det være, fortsetter Gautestad.

Jensen er forhåndsuttatt i VM-troppen, og er ansett som den viktigste forsvareren.

Sandefjord-spilleren er også tidligere dømt for uprovosert vold. Det skjedde i 1992.

Soningen hans vil trolig ikke finne sted før etter VM-sluttspillet i Egypt (2.-15. juni).

Jensens advokat Ole Petter Breistøl sier seg fornøyd med domsresulatet, og regner ikke med at den vil ankes videre til Høyesterett.

(NTB)