Handelen frykter momskaos

- Nå kan man ikke lenger snakke om momskaos, men et bedre og mer moderne momssystem, sa finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen da han la fram de siste forskriftene til momsreformen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men handels- og servicenæringen frykter kaos i ukene som kommer. De siste forskriftene kommer på plass to uker før momsreformen skal settes ut i livet.

- Uforsvarlig

- Situasjonen vi er kommet i, er uforsvarlig. Vi går nå inn i turistsesong og ferietid. Forretninger som ikke har dataprising, står foran en kjempejobb. Tida de får til å gjøre denne jobben, er uakseptabelt kort, sier administrerende direktør i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, Anne-Grete Ellingsen, til Dagbladet.

Selv om det lenge har vært klart at det blir halv matmoms fra 1. juli, har næringen ifølge Ellingsen ventet på en del avgrensninger. For tjenestemoms har forskriftene kommet først den siste uka.

Finansministeren gjorde det i går klart at skatteetaten har fått beskjed om å prioritere veiledning og informasjon framfor kontroll den første tida.

- Jeg vil gjerne si at det er lov å bruke hodet, sa finansministeren.

Han la ikke skjul på at arbeidet med unntak og avgrensninger har vært vanskelig, og at momsreformen kan forklare noe av Ap's lave galluptall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer