Handelsreisende i utroskap

ÅRHUS (Dagbladet): Hun er kristen. Er varamedlem til et menighetsråd. Er monogam, men gjør det svært godt som en handelsreisende i utroskap. Lene Jensen formidler kontakt mellom gifte mennesker som kan tenke seg et sidesprang. Derfor dette navnet på byrået: Intermezzo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi møter henne i det idylliske landskapet ved strendene rett sør for Århus. Hun er sliten etter en lang dag med intervjuer, men straks hun begynner å fortelle om seg selv og menneskene hun møter, livner hun til og viser en glede over det hun driver på med; vi aner den danske, rause lettheten og avvæpnes prompte for alle kritiske spørsmål i det hun utbryter:

- Nå! Det er jo så mye umoral, så hvorfor ikke tjene litt penger på den?

Fotograf Martinsen og jeg hadde lite av moralisme med i bagasjen, men overfor Lene Jensens likeframhet følte vi oss som hjelpeløse pietister fra et norsk dalsøkk.

«INTET SEX-BYRÅ»

- Jeg er forretningskvinne. Når jeg har formidlet kontakt mellom to mennesker, er det meg uvedkommende hva de gjør. Det har jeg ikke noe med og det tenker jeg ikke på. Det er deres ansvar.

- Men du formidler kontakt...?

- Nåja, man behøver vel ikke å røyke selv om man selger sigaretter, nei, ærlig talt, dette er ikke kontaktformidling sånn som det skjer i Ekstrabladet.

Jeg driver ikke noe sexbyrå. Det er intelligente, modne og ofte veletablerte mennesker som henvender seg til meg.

De ønsker seg en forandring, å møte et annet menneske, de savner ømhet og nærvær, eller du kan si at de vil ha et eventyr. Jeg intervjuer alle grundig før de blir medlemmer og gjør dem oppmerksomme på risikoen.

- Hvilken risiko?

- Man kan jo bli forelsket i et annet menneske og dersom man er gift, kan jo det bety en del vanskeligheter.

GIFTE MENN - SINGLE KVINNER

Hun startet for et par år siden og i dag er det over 300 medlemmer. Hun bor egentlig i København og driver en skjønnhetssalong. Hun er skilt og da hun seinere møtte en gift mann, fortalte hun om den spennende og uforpliktende opplevelsen til noen av sine kunder. Etter hvert hørte hun både menn og kvinner sukke etter tilsvarende romantikk og bekreftelse. Da fikk hun ideen. Til å begynne med formidlet hun kontakten gratis. Hun satte inn en annonse i avisa Politiken hvor hun etterlyste folk som hadde lyst til et uforpliktende mellomspill uten å endre på det bestående.

Kundelista sier nok også noe om formen: toppsjefer, professorer, politikere, leger og direktører.

De er gjerne menn og er gift uten ønske om å forlate hustru og barn... men det mangler noe.

Kvinnene er også godt utdannet, men de fleste er skilt og de ønsker å forbli single.

De har nok med sitt arbeid og sin familie og ønsker ikke mer av den slags, dog kan de tenke seg et uforpliktende og trygt stevnemøte en weekend eller to i året.

Dette kan det altså lages butikk av: 1500 kroner i året koster det å få formidlet to kontaker, vel å merke dersom den første ikke er vellykket.

FORTÆRENDE EKTESKAP

- Mange menn blir faktisk medlemmer fordi de ønsker å snakke om seg selv. Hjemme er det ingen som hører på dem, det har låst seg i faste trivielle mønstre. Det gjelder også for de gifte kvinnene. De kan gå nakne gjennom stua uten at han ser det. Han sitter bare foran TV eller PC-en, som jeg pleier å si: Han leker med musa, men ikke med missekatten, ler Lene Jensen helt nede fra magen, men en god slurk Tuborg skaper balanse igjen.

- Hva har skjedd med ekteskapet?

- Folk kjemper ikke så mye i dag. En gang hadde de kanskje forhåpninger om at parforholdet skulle vare livet ut, men så endte de i et fortærende forhold blottet for opplevelser og eventyr.

Derfor kommer de til meg... jo, det er nok en kjøp og bruk-mentalitet, men sånn er jo samfunnet også. Ekteskapet speiler et gjennomgripende samfunnssyn.

- Du demper jo ikke akkurat den utviklingen?

- Det er ikke min hensikt å splitte familier, eller at folk skal skilles. Jeg ønsker bare å gi folk noen opplevelser - innholdet får de bestemme selv, sier Lene Jensen og blir velvillig med ned på stranda for å ta bilder.

Mobiltelefonen ringer: Enda et menneske på jakt etter en affære som kan fylle et av livets mange tomrom.

TELEFONSALG: </B>- Jeg er forretningskvinne, sier Lene Jensen som formidler utroskap.