Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Handelsstanden hever beredskapen

Etter terrorangrepet lørdag.

JULEPYNT: Det er julestemning og utstillingsnisser som skal synes i gatebildet i Drottninggatan i desember - ikke politifolk og sperringer. Nå varsler handelsstanden i Stockholm at de hever sikkerhetsberedskapen. Foto Bjørn Larsson Ask / SCANPIX
JULEPYNT: Det er julestemning og utstillingsnisser som skal synes i gatebildet i Drottninggatan i desember - ikke politifolk og sperringer. Nå varsler handelsstanden i Stockholm at de hever sikkerhetsberedskapen. Foto Bjørn Larsson Ask / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere butikker i Stockholm har søndag hevet sikkerhetsberedskapen på grunn av terrorangrepet lørdag, opplyser bransjeorganisasjonen Svensk Handel.

Sikkerhetssjef Dick Malmlund i Svensk Handel sier tiltakene blant annet består i at vektere arbeider på en annen måte, samt omprioritering av bemanningen slik at flere vektere befinner seg ute i forretningene.

- Jeg vet at enkelte som har avtaler med overvåkingsselskaper besluttet å forsterke overvåkingen i går kveld. Samtidig er bruken av personell allerede maksimal i julehandlene, så det er vanskelig å få inn flere på jobb, sier Malmlund.

Vanligvis er vekternes hovedoppgave å hindre nasking og bråk.

- Når man har en annen type beredskap ser man etter en annen type atferd, for eksempel om noen oppfører seg merkelig, sier Malmlund.

Han mener lørdagens terrorangrep markerer at en grense er overgått i Sverige.

- Det er et problem som er svært vanskelig å beskytte seg mot i et åpent miljø, sier Malmlund.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!