TEKNISKE PROBLEMER: New York-børsen stanset onsdag morgen all aksjehandel. Børsen jobber nå på spreng for å fikse problemet. Foto: NTB Scanpix
TEKNISKE PROBLEMER: New York-børsen stanset onsdag morgen all aksjehandel. Børsen jobber nå på spreng for å fikse problemet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Handelsstopp på New York-børsen

På grunn av tekniske problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): New York-børsen stanset i dag tidlig lokal tid all aksjehandel.

SISTE: Reuters melder at børsen nå begynner å akseptere ordre igjen. Det verserer også flere ubekreftede rykter om at børsen er utsatt for sabotasje av hackere.


Handelsstoppen kommer av tekniske problemer, melder børsen selv på sin nettside. De skriver også at de vil komme med ny informasjon så fort som mulig.

- Vi har et teknisk problem som vi jobber med å fikse så fort som mulig. Vi vil komme med oppdatering så fort vi kan, og gjør alt vi kan for å finne en løsning, skriver New York Stock Exchange på Twitter.

Har hatt problemer i hele dag Børsen skriver også på Twitter at det ikke er hacking som er grunnen til problemet.


Børsen merket i dag morges lokal tid klokka 10.30 at de hadde tekniske problemer, men disse skal ha blitt løst utover dagen.

De har hatt tilkoblingsproblemer i hele dag, men ikke før klokka 18.10 norsk tid meldte børsen at handelen hadde stanset helt.


Det er mulig at tilkoblingsproblemene har sin årsak i en systemoppgradering, melder Business Insider. Handelen fortsetter som vanlig på andre børser.

- Så langt er dette det verste jeg har sett siden NASDAQ-børsens blackout, sier Eric Hunsader, administrerende direktør av firmaet Nanex til nettstedet.


Alle åpne ordre som var bestilt i det børsen stanset, er nå kansellert, melder NYSE.

Børspanikk i Kina Nettsidene til The Wall Street Journal er også nede, og stoppet å virke på rundt samme tid som New York-børsen ble brutt, ifølge CNN.

New York-børsen eies av Intercontinental Exchange.

Dow Jones-indeksen falt nesten 200 poeng i dag tidlig på grunn av børspanikken i Kina og den pågående økonomiske krisa i Hellas.


Shanghai-børsen åpnet i dag med en blodrød nedgang på minus åtte prosent, før den landet på minus fire. Panikken sprer seg blant investorene.

- Det er full panikk. Alle ønsker å selge og de som kan selge, selger alt de har. At Shanghai-børsen åpnet på minus åtte er kjempestort, sa økonom Ole André Kjennerud i DnB Markets til Dagbladet tidligere i dag.
Dagbladet oppdaterer saken.