Håndfast debut

Mette-Marit Tjessem Høibys holdt et godt grep i kronprins Haakon under sin første offisielle oppgave i Rådhuset i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 12.59 i dag ankom kong Harald, kronprins Haakon, prinsesse Märtha Louise og Mette-Marit Tjessem Høiby Oslo rådhus for å overvære utdelingen av Nobels fredspris til den sørkoreanske presidenten.

Kronprinsens forlovede hadde oppsatt hår og var iført en klassisk, lys blå drakt med lang jakke og matchende syrinfargede sko og veske. Prinsesse Märtha Louise hadde på seg rutet drakt i grønt og turkis med kort jakke. Verken Mette-Marit eller prinsessen var iført hatt, slik dronning Sonja alltid har ved slike anledninger.

Flere ganger under den over time lange seremonien i Oslo Rådhus holdt Mette-Marit og kronprinsen hverandre i hendene. Da Kronprinsens forlovede skulle gratulere fredsprisvinneren la Haakon armen beskyttende rundt Mette-Marit.

I likhet med Mette-Marit var det første gang prinsesse Märtha Louise deltok på en Nobelprisutdeling. Dronning Sonja er fortsatt sykemeldt, og var ikke tilstede i Rådhuset.

HÅNDFAST: Mette-Marit og Haakon holdt hverandre i hendene under seremonien