Håndgranaten i Oslo var ufarlig

Håndgranaten som mandag morgen ble funnet utenfor en bygård i Oslo sentrum, var likevel ikke skarp, og kunne dermed ikke forårsaket skade, får NTB opplyst hos politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et større område ble sperret av og enkelte beboere ble evakuert etter at politiet fikk melding om håndgranatfunnet i krysset Brageveien/Stensgata.

Granaten var plassert halvveis ned i snøen, mens sikringssplinten var fjernet. Politiet antok først at granaten var skarp, og at den ville eksplodert dersom snøen hadde smeltet eller noen hadde tatt den opp. Undersøkelser foretatt av Forsvaret i formiddag viste imidlertid at håndgranaten var helt ufarlig.

- Vi har hele tiden gått ut fra at granaten var skarp, i og med at den så helt original ut. Da den ble åpnet av personell fra Forsvaret onsdag formiddag viste det seg imidlertid at den ikke kunne ha eksplodert, sier politiinspektør Gunnar Larsen ved Oslo politikammer til NTB.

Politiet er fortsatt like interessert i å finne ut hvem som satte fra seg granaten. Personen som fant håndgranaten har ennå ikke meldt seg. Han syklet fra stedet etter å ha meldt fra om funnet til en drosjesjåfør. Vedkommende var mørk i huden, og hadde på seg en kamuflasjedress og en sort lue.

(NTB)