Håndhilste på Brown med superlim i hånda

Miljøaktivist ville ha ekstra tid med statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dan Glass er tilknyttet miljøgruppen Plane Stupid, som er mot ekspansjonen av flyplasser og klimaforandringer. Da miljøaktivisten skulle motta en pris for sitt arbeid med transportspørsmål ville han være sikker på at statsministeren var lutter øre.

Måten han gjorde det på var å smøre hånda inn med superlim. Dermed hadde han 30 sekunder på seg til å presentere budskapet, før Brown kom seg løs, skriver CNN.

- Ingen panikk, jeg har bare limt meg fast til armen din, sa Glass til Brown.

Ifølge Glass ble den ikke-voldsomme protesten bra mottatt. Flere i salen applauderte da de skjønte hva som var i gjære, sier Glass.

- Jeg ville bare ha noen minutter av hans tid, slik at han skulle ta til seg budskapet. Han hører ikke på folk som blir påvirket av flyplassekspansjonene, sier Glass, og la til:

- Han kan riste av seg armen min, men han kan ikke riste av seg klimaforandringene

Etterpå fikk Glass være i statsministerens hus i omtrent 40 minutter, skriver CNN.

- Jeg tror Brown ville blitt ydmyket mer hvis en prisvinner hadde blitt bortvist fra seremonien, sier han.

GODT HUMØR: Gordon Brown ble tvunget til å holde Dan Glass\' hånd noe lenger enn han hadde tenkt seg, men tok ikke det tungt. Foto: AP
GODT HUMØR: Gordon Brown ble tvunget til å holde Dan Glass\' hånd noe lenger enn han hadde tenkt seg, men tok ikke det tungt. Foto: AP Vis mer

En talsmann for Gordon Brown beskrev opptrinnet som ufarlig.

Håndhilste på Brown med superlim i hånda
BINDENDE HÅNDTRYKK: Miljøaktivisten Dan Glass hadde superlim i håndflaten. På den måten kjøpte han seg litt ekstra tid med statsminister Gordon Brown.