Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håndholdt mobil i bil forbys i 1999

Oslo (NTB): Alt tyder på at lovforslaget som regjeringen legger fram til høsten om forbud mot bruk av håndholdt mobiltelefon i bil, vil bli vedtatt av Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Odd Einar Dørum varsla tidligere i år at hans departement ville foreslå å slå ned på forstyrrende elementer som gjør det vanskelig for bilførere å konsentrere seg, blant annet bruk av mobiltelefon. Lovforslaget vil blant annet kreve at bilførere med mobiltelefon har telefonen montert i en holder på dashbordet og bruker såkalt håndfritt utstyr. Samferdselsdepartementet jobber nå for å legge ut en odelstingsproposisjon til høring til høsten. Stortinget vil trolig kunne behandle forslaget våren 1999.

Fremskrittspartiet vil stemme mot forslaget ved stortingsbehandlingen til våren. Partiets samferdselspolitiske talsmann, Thore A. Nistad, sier til Aftenposten at forslaget er «helt absurd», fordi det vil bli vanskelig å kontrollere og medføre nye belastende oppgaver for politiet.

Alt tyder imidlertid på at regjeringen vil få flertall for et forbud mot bruk av håndholdt mobiltelefon i bil. Sverre Myrli (Ap), medlem av Stortingets samferdselskomité, opplyser til Aftenposten at Arbeiderpartiet vil stemme for.(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!