Handikappede James funnet død i koffert

Lå i familiens hage. Moren ble funnet hengt kort vei unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Engelsk politi har bekreftet at liket av handikappede James Hughes (22) er funnet i en koffert i familiens hage, to dager etter at hans mor Heather Wardle ble funnet død i nærheten av hjemmet i Redditch i Worcestershire, melder BBC News og Sky News.

James\' stefar Brian Kirby og en ikke identifisert ungdom ble etter likfunnet onsdag arrestert og har sittet i avhør, men ble tidligere i dag løslatt uten kausjon. Dermed står politiet fortsatt uten svar på hvordan og hvorfor 22-åringen døde.

Ikke nedgravd

Det delvis råtnede liket av den sterkt handikappede mannen ble funnet liggende i en koffert som lå henslengt blant andre ting i hagen.

- I strid med meldinger i media ble ikke kofferten funnet i eller under et skur, ei heller var den nedgravd, opplyser Jane Horwood ved politiet i West Mercia.

Liket av Heather ble funnet av ungdommer mandag. Hun
hang fra et tre med et rep om halsen.

Det er foretatt en obduksjon av James\' levninger, uten at politiet har klart å fastslå hvordan den rullestolavhengige 22-åringen døde. I mellomtida pågår etterforskningen for fullt for å komme til bunns i når han sist ble sett.

- Sjokkert

TATT AV DAGE OG GJEMT I KOFFERT: Sterkt handikappede James Hughes (22) ble funnet død i en koffert i familiens hage. Foto: PA/SCANPIX
TATT AV DAGE OG GJEMT I KOFFERT: Sterkt handikappede James Hughes (22) ble funnet død i en koffert i familiens hage. Foto: PA/SCANPIX Vis mer

James og moren ble meldt savnet av Kirby på lørdag, og likfunnene har skaket opp lokalsamfunnet.

- Vi er sjokkert, det er fryktelig, grusomt. Vi har kjent dem så lenge de har bodd her, og kan bare ikke tro det, sier Nina Baker, en venn av familien, til Sky News.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Sønnen min var den vakreste av alle moder jords skapninger, sier James\' far Paul Hughes til BBC News, og forteller at sønnens død har etterlatt et stort hull i livet hans.

- Han var en likefram og glad sjel og hadde alltid et smil på lur, sier den sørgende faren om sønnen, som trengte pleie 24 timer i døgnet og hadde en mental alder på 18 måneder.

Selv om hendelsesforløpet ikke er brakt på det rene, er mange av oppfatningen at Heather, som hadde pleieansvaret for James, først tok livet av ham, for så å ta livet av seg selv. Dette har utløst en debatt i Storbritannia om presset på familiemedlemmer med pleieansvar, og mange krever nå større overføringer og støtte fra myndighetene.

Handikappede James funnet død i koffert