Håndjern på enarmet mann: Festet hånd­leddet til ankelen

Mannen saksøker.

Illustrasjonsfoto: Zoka74 / Shutterstock / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Zoka74 / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En enarmet mann saksøker politiet i Clay County i West Virginia etter at han ble lagt i håndjern i fjor. Årsaken er at tjenestemannen festet håndjernene til det gjenværende håndleddet og mannens ankel, skriver The Independent.

Saksøkeren, tidligere delstatssenator Randy Schoonover (65), mener politiet brukte uforholdsmessig mye makt og forbrøt seg mot hans rettigheter i henhold til grunnloven.

Hadde ikke førerkort

Episoden fant sted i fjor i høst. Schoonover fikk smerter i brystet og satte seg i bilen og kjørte til broren, i håp om å bli brakt til sykehus.

Da han kom fram, ble han av politimannen avkrevd fører- og vognkort, som han ikke kunne framvise.

65-åringen fikk lov til å gå inn i huset og ta en aspirin, og benyttet samtidig anledningen til å ringe en dommer, som han ba jobbe seint i tilfelle han skulle ende i retten i løpet av kvelden.

Schoonover gikk så ut igjen og fortalte politimannen om samtalen. Da ble han ifølge seg selv pågrepet uten å få vite hvorfor - og fikk altså håndjernene påsatt rundt høyre håndledd og høyre ankel.

Dømt for korrupsjon

«Ingen polititjenestemann ved sine fulle fem kunne ha funnet det formålstjenlig å feste håndjern til fornærmedes håndledd og ankel, gitt hendelsens art, fornærmedes ikke-voldelige atferd, fornærmedes handikappede tilstand, fornærmedes alder og fraværet av enhver trussel mot tjenestemannen eller offentlighetens sikkerhet», lyder det i søksmålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer