Handle på Ikea med mus

Nå kan du snart slippe tomme lagerhyller og lange kjedelige køer foran kassene på Ikea. I Sverige er de godt igang med Ikea-internett butikk. Snart kan du klikke deg til sofa og sengekjøp også i Norge....

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tre ukers drift, er Ikea den mest besøkte svenske Internett-butikken. Ikea er kanskje nordens mest kjente merkevare og med sin veldesignede papirkatalog skulle selskapet ha tilrettelagt godt for Internett-handel, skriver Digitoday.no.

Ikea har drøyd lenge med en Internett-butikk, da de har ønsket at markedet skulle bli modent. Siden åpningen av Ikea.se 7.august har siden hatt 184 000 besøkende og dermed den mest besøkte Internett-butikken i Sverige skriver Computer Sweden.

Norge kommer

- Den norske Internett-butikken åpner før årsskiftet, forteller informasjonssjef Stian Lyberg til digitoday.no.

Grunnen til forsinkelsen er at varene kundene bestiller på Internett skal leveres direkte fra Ikeas sentrallager i Sverige, noe som krever en del omleggginger, forteller Lyberg.

Håpløse telefonkøer, kassakøer og bilkøer kan det dermed bli slutt på på nyåret, men foreløpig er det bedriftskundene som får nyte muligheten til nettshopping. Ikea starter forsiktig med kontormøbler først.

På nett i oktober

- I Sverige kan du kjøpe 800 varer på Internett, men målet er å selge mest mulig av vårt sortiment over Internett. Vi arbeider derfor med emballasje og logistikk - glassvarer er jo en utfordring, påpeker Lyberg overfor digitoday.no.

Informassjonssjefen forteller at Ikea Norges Internett-side blir iverksatt 31. oktober. Den tar steget halvveis ut. Senere kan du bestille varer via epost og gi en bredere informasjon/tips-tilbud.