Handlekraft?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Det trues nå med rettssaker mot regjeringen hvis kontantstøtten for toåringer ikke blir innført fra nyttår, slik Stortinget har vedtatt. Den trusselen kan regjeringen ta med ro. Stortinget står selvsagt fritt til å omgjøre sine vedtak. Denne saken dreier seg ikke om jus, men løftebrudd. Den støyten får i tilfelle reformens tilhengere ta.
  • Men hvis det er slik, som mye tyder på i disse dagene, at regjeringen har bestemt seg for å ofre kontantstøtten for å stramme inn økonomien, må Bondevik si fra før statsbudsjettet blir lagt fram. Da ville foreldrene få bedre tid til å innrette seg etter den nye virkeligheten. Et slikt utspill ville blitt tatt godt imot i finansmarkedet, og kunne kanskje gitt inntrykk av at Bondevik viser styringsvilje og handlekraft. Kontantstøtten til toåringer er blitt en viktig symbolsak i dagens urolige finansverden. Politisk prestisje må derfor ikke stå i veien for en utsettelse av reformen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer