«Handler ikke om dødsfall»

- Notatet fra Sentralsykehuset i Akershus handler ikke om dødsfall ved sykehuset, sier fylkesrådmann Morten Fjeldstad. Helsetilsynet oppfatter notatet stikk motsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg konstaterer at assisterende helsedirektør Lars Hanssen leser notatet annerledes, sier Fjeldstad.

- Hvorfor ble ikke notatet sendt til fylkeslegen?

- Det vet jeg ikke. Det notatet er ingen rapport om dødsfall. Notatet er en diskusjon av tiltak for å bedre kapasiteten på sentralsykehuset.

- Helsetilsynet leser ut av notatet at flere pasienter har dødd på grunn av kapasitetsproblemer ved SiA?

- Det er mulig. Hvis det er tilfelle så er det rapporteringsrutiner helt uavhengig av sykehuseier. Vi står ansvarlig, men jeg antar at dersom sykehuset hadde begått feil som skyldes mangelfullt medisinsk utstyr, eller feilvurderinger blir dette meldt videre til fylkeslegen og Helsetilsynet, sier Fjeldstad.

Fylkeskommunen har på bakgrunn av notatet bestemt seg for å sette i gang strakstiltak for å bedre kapasiteten på kort sikt. Fra før av er det bestemt å bruke 600 millioner kroner til å bygget ut sykehuset, men nybygget blir ikke ferdig før en del år.

- Fredag legger vi fram nye planer. Vi vurdere å forsere byggingen innenfor rammene av det eksisterende sykehuset. Det vil si at vi rydder fram større arealer til intensivavdelingen og oppvåkningsavdelingen, og heller flytter ut administrative kontorer ut av bygningen, sier Fjeldstad.

Ombyggingen skal være ferdig 1. mai.

- Vi oppfatter situasjonen som presset ved SiA, som ved alle andre sykehus. Men vi oppfatter ikke at det er spesiell fare for liv. Vi har ikke fått den type rapporter fra sykehuset, sier Fjeldstad.

(NTB)