- Handler om de som er kjønnsoperert eller ønsker å bli det

Likestillingsminister Solveig Horne (Frp) svarer for uttalelsen om at «transpersoner må inn under pasientlovgivingen».

I HARDT VÆR: Nyutnevnt statsråd Solveig Horne fikk et homoflagg bak slottet etter Erna-regjeringens første statsråd. Foto: Christian Roth Christensen
I HARDT VÆR: Nyutnevnt statsråd Solveig Horne fikk et homoflagg bak slottet etter Erna-regjeringens første statsråd. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Likestillingsminister Solveig Horne (Frp) avviser nå at hun har omtalt transpersoner som syke.

Tidligere i dag skrev Dagbladet om en uttalelse den nye likestillingsministeren ga til Blikk like før valget i september, som lett kan oppfattes på denne måten.

- Transpersoner må inn under pasientlovgivningen. Det er der de hører hjemme. Vi har gitt Harry Benjamin ressurssenter støtte i budsjettet, men transpersoner må først og fremst inn under Helsedepartementet slik at de blir rett plassert, siteres Solveig Horne.

Reagerer LLH-leder Bård Nylund reagerer kraftig på denne uttalelsen.

- Mener Horne med dette å si at transpersoner er syke? I så fall er det oppsiktsvekkende og uforenelig med å være likestillingsminister. Det å være en transperson er en identitet, sa Nylund og påpekte at mange transpersoner aldri har vært i kontakt med en operasjonskniv eller tatt hormontabletter.

Solveig Horne tydeliggjør nå hva hun mente med sin uttalelse i Blikk.

Forklarer - Denne uttalelsen handler om de som er kjønnsoperert eller de som ønsker å bli kjønnsoperert. All utredning og eventuell gjennomføring av dette foregår i helsevesenet. Støtten til Harry Benjamin-senteret er foreslått overført til Helse- og omsorgsdepartementet i 2014 budsjettforslaget, sier den ferske statsråden og utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer