Handlet for 80 000 kr i sekundet

Vi trekker kortet som aldri før under julehandelen.

JANUARSALGET HAR STARTET: Butikkene lokker med mange salg nå i desember, det betyr enda lavere priser under januarsalget, tror ekspert. FOTO: Heiko Junge / SCANPIX
JANUARSALGET HAR STARTET: Butikkene lokker med mange salg nå i desember, det betyr enda lavere priser under januarsalget, tror ekspert. FOTO: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Handleglade nordmenn stod i helga for rundt 200 kortbetalinger i sekundet - nesten nok til å sette ny rekord.

Dette tilsvarer en pengestrøm på rundt 80 000 kroner i sekundet.

Til sammen behandlet Bankens betalingssentral (BBS) rett over 4,5 millioner kortbetalinger sist fredag. Kun én gang tidligere har BBS registrert så mange kortkjøp som denne dagen - det var 21. desember i fjor.

Generell trendOgså lørdag brukte vi bankkortene våre flittig.

- Mange var ute og handlet. Fra klokka 14 til 15 var det kun korte perioder vi behandlet under 200 kortkjøp per sekund. Det vil med andre ord si at det bare i denne timen ble gjennomført omtrent 720 000 kortbetalinger, sier Stein-Arne Tjore, kommunikasjonsdirektør i BBS, til Dagbladet.no. I hele år har nordmenn stadig brukt kortet i stedet for å bruke kontanter.

- Det er en generell trend, sier Tjore.

 Forsiktig startFolk startet julehandelen i desember forsiktig, viser tall fra næringsorganisasjonen HSH. Den første uka i måneden var omsetningen i landets kjøpesentre 4 prosent lavere enn i fjor. Likevel er bransjen forsiktige optimister med tanke på dagene som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer