Handlet i sterk sjalusi

TRONDHEIM (Dagbladet): Advokat Christian Wiig - som forsvarer tiltalte Terje Wiik - mener giftdrapssaken er meget spesiell. Han beskriver den med det franske uttrykket «crime passionnel».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at forbrytelsen er gjort i stor lidenskap.

- I latinske land kan man til en viss grad få nedsatt straff for handlinger begått i sterk sjalusi. Det nærmeste man kommer dette i Norge er såkalte affekthandlinger, sier Christian Wiig til Dagbladet.

Han har ført over to tusen saker i retten, derav nærmere tjue drapssaker.

- Denne saken skiller seg ut fordi man har å gjøre med et velutdannet, såkalt vanlig menneske, som plutselig befinner seg i en situasjon hvor sjalusien blir så voldsom, sier forsvareren.

Han forteller at Terje Wiik ikke erkjenner straffskyld i forhold til tiltalen for overlagt drap, men at han nok vil erkjenne straffskyld for legemsbeskadigelse.

- Min klient fastholder at han ikke hadde til hensikt å ta livet av sin eks-kjæreste, men han erkjenner at han ga henne gift og påførte henne tap av hår, sier Christian Wiig.

Tiltalte reagerer på at det i tiltalen er tatt forbehold om å nedlegge påstand om full sikring i ti år, og han gruer seg til medieoppstyret under rettssaken.